PRVA HNL

Slavenu se za jedan od presudnih susreta vraća glavna napadačka opcija, pomoćni trener Purić: Ne treba gubiti glavu

U tri dosadašnja ogleda sa Zaprešićanima momčad trenera Ivice Sertića upisala je po pobjedu, neriješeni rezultat i poraz.

11:02h
0
Slaven Belupo - prozivka
Vedran Purić // Foto: Ivan Brkić

Slaven Belupo će u nedjelju od 16.30 sati, u sklopu 31. kola Prve HNL, gostovati u Zaprešiću kod Intera.

– Imali smo dugi tjedan tijekom kojega smo analizirali naše pogreške i protivnika te obavili kvalitetne treninge. Vjerujem da smo spremni – započeo je pomoćni trener Vedran Purić.

Spremni, pak, neće biti Bačelić-Grgić, Bogojević, Karamarko i Novak. Međutim, olakotna okolnost za Farmaceute mogla bi biti Interova utakmica Hrvatskog kupa odigrana prije dva dana u kojoj su poraženi od Rijeke.

– Možda su se psihički i fizički potrošili. Gledat ćemo sebe, fokusirati se na naš maksimum. Ako smo na stotinu posto, imamo se pravo nadati – objasnio je pomoćni trener, dodavši kako će sljedeća dva taktička treninga presuditi koji će igrači i u kojoj formaciji izaći na travnjak, s time da će iznimno zanimljivo biti hoće li se za povratnika Krstanovića pronaći mjesto u vrhu napada.

Situacija postaje ozbiljna

Kao što je poznato, koprivnički nogometaši u nezavidnoj su poziciji. Pretposljednja Istra 1961 primaknula se na pet bodova čime svi budući rezultati nose dodatnu težinu.

– Ovisimo sami o sebi. Atmosfera je dobra, nismo klonuli duhom. Ako je suditi prema posljednja dva tjedna kada smo dobro trenirali vjerujem da imamo pravo na optimizam – smatra stoper Vinko Međimorec.

Slaven Belupo - Maksimir // Foto: Jurica Karan
Vinko Međimorec // Foto: Jurica Karan

Slaven kao osmi i Inter kao sedmi sastav prvenstva dijele dva boda. U tri dosadašnja međusobna susreta momčad trenera Ivice Sertića upisala je po pobjedu, neriješeni rezultat i poraz.

– Istra se približava. Međutim, igrači moraju ostati mirni, s fokusom na zadatke koje trener zadaje. Ne treba gubiti glavu kada sve krene nizbrdo. Moraju biti snažni mentalno i fizički – savjetovao je Purić koji se, tvrdi, vrlo dobro snašao u novoj ulozi pomoćnoga trenera nakon što je dugi niz godina nosio plavi dres, ujedno doživjevši borbu za opstanak.

U ovu situaciju Slaven su doveli brojni prosuti bodovi u samim završnicama. Stoga je Međimorec idealna osoba koja može dati odgovor na taj problem.

– Teško je objasniti. Frustrirajuće je u posljednjim minutama dobiti gol. Možda je baš neiskustvo glavni razlog toga. No, u nedjelju je nova utakmica. Okrećemo se njoj. Idemo po tri boda – pričao je Međimorec koji će, vjerojatno, u posljednji liniji nastupiti uz Šarliju.

– Igrali smo zajedno u juniorima, poznajemo se od malena. Sviđa mi se suradnja. Dobro se snalazimo i nadopunjujemo – rekao je, zaključivši kako je Inter opasan iz svih situacija i pozicija zbog čega moraju biti oprezni te dati svoj maksimum.

čitam...