sporazum pet stranaka

Slavko Tucaković (SDP): U županiji nećemo imati stolice, nego štokrlin da se ne možemo nasloniti i zaspati, a nosioci rada bit će žene

SDP-ov kandidat za župana Slavko Tuaković imat će zamjenice, a riječ je o njegovoj stranačkoj kolegici Mariji Vukobratović i HSS-ovki Karolini Vidović.

12:00h
0
Potpisivanje koalicijskog sporazuma SDP, HNS, HSU, HSS, Laburisti
Slavko Tucaković i njegove zamjenice // Foto: Mario Kos

Na samom Zrinskom trgu danas je potpisan koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Sporazum su potpisali predsjednici županijskih organizacija SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i Hrvatskih Laburista – stranke rada.

Odluka o kojoj su mediji već nagađali, sada je i potvrđena. SDP-ov kandidat za župana Slavko Tucaković imat će zamjenice, a riječ je o njegovoj stranačkoj kolegici Mariji Vukobratović i HSS-ovki Karolini Vidović.

Slavko Tucaković pozdravio je sve nazočne riječima kako bi sada najradije zapjevao jednu pjesmu da ne budu svi ozbiljni i da ne sjede, nego da ustanu i rade posao.

Potpisivanje koalicijskog sporazuma SDP, HNS, HSU, HSS, Laburisti
Foto: Mario Kos

– To je tako u životu, morate raditi i živjeti i biti s ljudima, jer bit ćete onoliko veliki, koliko cijenite maloga čovjeka. Treba se dotaknuti svih problema u županiji, neke projekte nastaviti, ali i početi nove, uključiti načelnike općina, gradonačelnike. Treba raditi za ljude, biti na strani malog čovjeka – rekao je on u svom energičnom govoru.

Dodao je kako je važno ulagati u obrazovanje, a ne u prijevoz i knjige samo za neke.

– Zdravstvu treba dati velik značaj, posebno umirovljenicima, moramo se staviti u službu običnog čovjeka. Nećemo na mjestu župana imati stolice, nego štrokrlin, da se ne možemo nasloniti ni zaspati na stolici – kaže on.

Napomenuo je kako treba riješiti slučaj Piškornice.

Potpisivanje koalicijskog sporazuma SDP, HNS, HSU, HSS, Laburisti
Foto: Mario Kos

– Najbitnija je sigurnost i zdravlje građana. Zašto tamo nemamo sanjkalište ili skijalište i zatvorimo tu priču – kazuje Tucaković

Napomenuo je kako imamo kvalitetne sportaše, gospodarstvenike, i to su mjesta gdje treba ljudima pomoći i otvoriti mogućnosti.

– U cijeloj županiji treba svima osigurati bolji život, jer tu je najviše blokiranih ljudi i moramo im vratiti dostojanstvo. Oko mene su dvije žene, one nose cijelu priču, a ako građani odaberu ovu koaliciju, žene će biti nosioci i stupovi rada u ovoj županiji – zaključio je Tucaković.

Potpisivanje koalicijskog sporazuma SDP, HNS, HSU, HSS, Laburisti
Foto: Mario Kos

Siniša Kavgić, šef županijske organizacije Laburista rekao je da su ušli u koaliciju u nadi da će mijenjati društvo da svatko ima priliku za život, ne da odlazi iz Hrvatske, nego da tu stvara nove vrijednosti.

Željko Pintar, predsjednik županijskog HSU-a napomenuo je kako je to jedina stranka koja štiti interese svih umirovljenika, bez obzira na stranačku pripadnost.

– Govore da smo teret, no mi smo svojim radom zaslužili dostojanstven život – istaknuo je on.

Potpisivanje koalicijskog sporazuma SDP, HNS, HSU, HSS, Laburisti
Foto: Mario Kos

Melita Samoborec (HNS) rekla je da ova koalicija nudi stručne i dobre ljude, a i program s ciljem poboljšanja života u županiji.

– Ovdje smo 50 dana prije izbora, pet čvrstih stranaka koje će imati svojeg župana – zaključila je M. Samoborec.

Mladen Mađer, šef županijskog HSS-a kazao je da ovaj sporazum s proširenom koalicijom garantira bolju budućnost županije i više ulaganja u zdravstvo, poljoprivredu i školstvo.

– Naša županija ima niz prednosti, pogodnosti i prirodne ljepote, turističke potencijale, poljoprivredu, no ni to nije pomoglo da budemo razvijeniji i uspješniji. No ovaj tim to može promijeniti jer imamo znanje, iskustvo, volju i energiju. Naša županija nikada u izvršnoj vlasti nije imala ženu, a to se sada može promijeniti – rekla je zamjenica kandidata za župana Marija Vukobratović.

Potpisivanje koalicijskog sporazuma SDP, HNS, HSU, HSS, Laburisti
Foto: Mario Kos

Druga zamjenica Karolina Vidović kazala je da politiku doživljava kao sredstvo putem kojeg će djelovati za boljitak našeg društva.

– Žena sam koja prihvaća izazove i govori istinu i ne daje lažna obećanja. Velik je posao pred nama i trebaju nam promjene. Dobro poznam obrazovni sustav, problematiku i dat ću sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje – zaključila je K. Vidović.

Nositelj liste za Županijsku skupštinu Koprivničko-križevačke županije, koalicije stranaka SDP, HSS, HNS, HSU i HL, bit će Slavko Tucaković, a na zajedničkoj listi stranke koalicije bit će zastupljeno 14 SDP-ovih kandidata, HSS-ovih petnaest, HNS-ovih pet, četiri HSU-ova i tri Laburista.

Dogovor je ako zajednička lista osvoji većinu u Županijskoj skupštini, predsjednik će biti iz redova HSS-a.

Potpisivanju je nazočio Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a, Matija Posavec, predsjednik središnjeg odbora HNS-a, Franjo Marković potpredsjednik HSU-a i Hrvoje Petrić potpredsjednik HSS-a.