zauzeli pozicije

Sobota i Jakšić danas došli na novi saziv Hrvatskog sabora, Podravina i Prigorje imaju po jednog zastupnika u vlasti i u oporbi

Obojica su u ranijim istupima najavili da će se boriti za interese Podravine i Prigorja te velike, kapitalne investicije i projekte.

12:11h
0

Darko Sobota (HDZ) i Mišel Jakšić (SDP), dva saborska zastupnika iz Koprivničko-križevačke županije, danas po prvi puta prisustvuju sjednici novog saziva Hrvatskog sabora.


Sabor je konstituiran danas, a za predsjednika je izabran, kao što je bio i dosad, Gordan Jandroković.

Sobota je dosad bio dožupan Koprivničko-križevačke županije, što sada više neće biti zbog nespojivosti te dužnosti i pozicije saborskog zastupnika. Mišel Jakšić i dalje će biti gradonačelnik Koprivnice.

Novi HDZ-ov zastupnik ušao je u sabor sa sedmog mjesta na listi u II. izbornoj jedinici, nakon što je Gordan Grlić Radman odbio saborsku poziciju u korist nastavka rada kao ministar vanjskih poslova. Jakšić je, pak, bio treći na listi Restart koalicije i mjesto u saboru time je bilo praktički osigurano.

Obojica su u ranijim istupima najavili da će se boriti za interese Podravine i Prigorja te velike, kapitalne investicije i projekte.

– Danas sam prisegnuo kao saborski zastupnik u novom sazivu Hrvatskog sabora. Prije svega hvala vam još jednom na povjerenju u našoj izbornoj jedinici. Velika je čast, ali i odgovornost kad dobiješ povjerenje najvećeg broja građana od svih kandidata iz naše županije. Zajedno idemo dalje u borbu za bolju Hrvatsku, nastavljamo borbu za projekte naše Podravine i Prigorja, našeg sjevera, naše druge izborne jedinice!
Hvala kolegicama i kolegama iz kluba SDP-a koji su me izabrali za potpredsjednika kluba zastupnika – napisao je na svom Facebook profilu Mišel Jakšić.

– U tijeku je konstituirajuća sjednica 10. saziva Hrvatskog sabora na kojoj sam prisegnuo za zastupnika u Hrvatskom saboru. Još jednom hvala svima na svemu učinjenom do sada, a veliko hvala mojoj obitelji koja me podržava u mom političkom putu. Čestitam svim kolegicama i kolegama koji su prisegnuli i vjerujem kako ćemo raditi na dobrobit svih građana RH, a moj rad bit će usmjeren posebno na dobrobit stanovnika Koprivničko-križevačke županije – napisao je na svom Facebooku Darko Sobota.

čitam...