radni posjet

Sobota sudjelovao u raspravi o decentralizaciji lokalnih zajednica

14:00h
0
Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica // Foto: KC-KŽ županija
Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica // Foto: KC-KŽ županija

Veliko bogatstvo krije su u mladim i obrazovanim kadrovima, no i ovaj kraj zahvaća slavonska pošast selidbe. Vjerujem da taj problem možemo riješiti jedino povećanjem učinkovitosti usluga gospodarstvenicima koji će stvoriti nova radna mjesta. To je razlog više zašto je decentralizacija važna, rekao je Darko Sobota, zamjenik koprivničko-križevačkog župana.

Darko Sobota, zamjenik koprivničko-križevačkog župana, sudjelovao je na panel raspravi Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica u Virovitici.

Tom prilikom istaknuo je kako je Koprivničko-križevačka županija, osim po brojnim velikim tvrtkama, poznata i po malim i srednjim poduzećima koji su gotovo u cijelosti orijentirani na izvoz svojih roba i usluga.

– Ne treba govoriti samo o materijalnim resursima. Veliko bogatstvo krije su u mladim i obrazovanim kadrovima, no i ovaj kraj zahvaća slavonska pošast selidbe. Vjerujem da taj problem možemo riješiti jedino povećanjem učinkovitosti usluga gospodarstvenicima koji će stvoriti nova radna mjesta. To je razlog više zašto je decentralizacija važna – rekao je Sobota.

 

Tijekom diskusije razgovaralo se i o zajedničkom problemu prometne izoliranosti područja Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Požeško-slavonske županije koja otežava rad poduzetnicima i gospodarstvenicima kako bi svojim kvalitetnim proizvodima mogli postići jednaku konkurentnost na tržištu.

 

čitam...
Loading...