Biti ili ne biti (svoja)

Sonja Delimar u koprivničkoj knjižnici predstavit će novu knjigu, ulaz je slobodan

Dosad je, poručuju organizatori predstavljala, objavila zbirku pjesama Zavođenje Zeusa (2016.) pod pseudonimom Glorija Jagoda Magdalena te nekoliko ciklusa pjesama u časopisima Forum, Kolo, Vijenac, Riječi, kao i na nekoliko internetskih portala.

10:16h
0
Koprivnička knjižnica i čitaonica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin
Knjižnica i čitaonica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin

Biti ili ne biti (svoja): poetski dijalozi s hrvatskim autorima naziv je nove knjige Sonje Delimar koju će predstaviti u srijedu 9. lipnja, u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnici, odnosno na njezinu Stručno-znanstvenom odjelu.

Riječ je o profesorici hrvatskoga jezika, u statusu savjetnice, u koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović. Dosad je, poručuju organizatori predstavljala, objavila zbirku pjesama Zavođenje Zeusa (2016.) pod pseudonimom Glorija Jagoda Magdalena te nekoliko ciklusa pjesama u časopisima Forum, Kolo, Vijenac, Riječi, kao i na nekoliko internetskih portala.

Novu zbirku, kažu, zasniva na konceptu dijaloga s hrvatskim pjesnicima, od Marka Marulića do današnjih pjesnika. Autor pogovora Davor Šalat naveo je kako “takva, osobna i alternativna, povijest hrvatske poezije „u stotinjak slika“ u velikoj je mjeri baš i iznjedrila autentičan lik intrigantnoga i privlačnog pjesništva Sonje Delimar.”

Predstavljanje knjige održat će se u okviru programa Šetnja kroz Stručno-znanstveni odjel – tema: poezija. Voditeljica programa bit će knjižničarska savjetnica Dijana Sabolović-Krajina, ulaz je slobodan, a za prisustvovanje nije potrebna prethodna najava.

čitam...