Stapar: U bolnici ne vlada kaos

12:08h
0
Dr. Petar Stapar, sanacijski upravitelj Opće bolnice "Dr. Tomislav Bardek" u Koprivnici // Foto: Arhiva

Iako se u javnosti stvara dojam da je situacija u koprivničkoj Bolnici Dr. Tomislav Bardek kaotična, to nije tako. Rekao je to sanacijski upravitelj dr Petar Stapar komentirajući spekulacije da je bolnica zbog odlazaka liječnika, ali i ostavki koje su podnijeli šefovi kirurgije i hitnog bolničkog odjela, pred rasulom.

– To je nešto što se uvijek dešavalo i mi pokušavamo drugačijom organizacijom rada riješiti takav problem. Znači za sada u koprivničkoj bolnici nema nikakve izvanredne situacije i svi poslovi se normalno odvijaju.

Mnogo je nedoumica i oko provedbe nacionalnog programa, poznatog pod imenom Master plan, kojega je novi ministar zdravlja Siniša Varga povukao:

– Uprava bolnice uvijek radi u interesu same bolnice i svih građana ove županije, i kao što sam se zalagao i prije, i dalje ću se zalagati da koprivnička bolnica ostane bolnica koja svojom funkcijom i organizacijom može stajati samostalno i koja može pružiti takvu zdravstvenu zaštitu da, idemo kolokvijalno reći, ništa ne izgubimo nauštrb naših pacijenata i mislim da se to neće niti dogoditi. To su uvijek bili moji interesi ja ću uvijek takve interese zastupati.

Podsjetimo, sad već nevažećim Masterplanom, koprivničkoj je bolnici bila dodijeljena uloga regionalne ustanove pod čiju ingerenciju je bila svrstana virovitička bolnica, a za viši stupanj zdravstvene zaštite bio im je namijenjen jedan od zagrebačkim kliničkih bolničkih centara.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...