4.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Nezadovoljstvo u SDP-u

‘Šteta što Podravka nije prije objavila rezultate, možda bi dobila županijsku nagradu’
'

Ne propustite

Podravka je liga iznad svih nas, svih predloženih. Ako su svi kandidati predloženi za nagrade prva liga, a jesu prva liga, Podravka je onda liga prvaka – rekao je Darko Ledinski (SDP) na prekjučerašnoj sjednici Županijske skupštine.

Čestitke podravkašicama i podravkašima! Šteta što rezultati nisu objavljeni jučer pa bi možda dobili i priznanje ili bolje rečeno nagradu za doprinos ugledu i promociji naše Županije!

Jučerašnji je to Facebook status koprivničkog dogradonačelnika Mišela Jakšića (SDP) u čijem je privitku bio članak o rezultatima poslovanja Podravke u 2015. godini.

Podsjetimo, Podravka je jučer objavila da je u prošloj godini ostvarila dobit od 398 milijuna kuna, a o čemu smo pisali i na našem portalu.

Zbog čega Podravka nije dobila nagradu Koprivničko-križevačke županije za doprinos njezinu ugledu i promociji zanimalo je i Jakšićeva stranačkog kolegu Darka Ledinskog na sjednici Županijske skupštine, održanoj u ponedjeljak, na kojoj se odlučivalo o dodjeli javnih priznanja.

– Podravku je za nagradu predložio Grad Koprivnica, vjerujem da se svi slažete da je to jedan respektabilni predlagatelj. Koliko znam Podravka nikad nije dobila ni jednu županijsku nagradu. Moram priznati da mi nije sasvim jasno kako to da je Podravka, gledajući prošlogodišnje rezultate, od međunarodnih akvizicija do pokretanja gradnje najsuvremenijih Belupovih tvornica, odbijena, odnosno da nije ispunila kriterije za dobivanje nagrade – rekao je Ledinski na sjednici i naglasio da pritom nikoga od predloženih ne dovode u pitanje, a što su i dokazali kasnije na glasovanju o javnom priznanju.

Darko Ledinski // Foto: Matija Gudlin
Darko Ledinski // Foto: Matija Gudlin

Ipak, sportskim rječnikom usporedio je Podravku i ostale kandidate za županijska javna priznanja.

– Podravka je liga iznad svih nas, svih predloženih. Ako su svi kandidati predloženi za nagrade prva liga, a jesu prva liga, Podravka je onda liga prvaka – dodao je Ledinski i još jednom zatražio objašnjenje na tu temu.

Verica Rupčić (HDZ), predsjednica Županijske skupštine i donedavna popredsjednica odbora za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije, Ledinskom je kratko odgovorila da se odluke odbora na Županijskoj skupštini ne moraju obrazlagati. Kakve god one bile, o njima se samo glasuje.

Istaknimo da je osim dopredsjednice V. Rupčić, koja je u ponedjeljak razriješena te dužnosti zbog preuzimanja Županijske skupštine, u odboru sjedila i o ovim priznanjima odlučivala predsjednca Milica Todorović iz Koprivnice (HSP dr. Ante Starčević), te članovi Milan Bingula iz Virja (A-HSP), Božidar Krapinec iz Koprivnički Bregi (HSS), Nada Stručić iz Križevaca (HSS), Irena Jagarinec Ištvanović iz Koprivnice (HDZ) i nezavisni Nikola Novosel iz Križevaca.

Dodajmo da je umjesto V. Rupčić na sjednici Županijske skupštine u odbor na mjesto potpredsjednika izabran Goran Kovačić, koprivnički HDZ-ovac, a umjesto Novosela je u odbor ušao Mladen Švaco, nezavisni član iz Koprivnice, koji je u ponedjeljak ponovno aktivirao mandat člana Skupštine.

Kako su neki od članova odbora zaposleni u Podravki, Ledinskoga je zanimalo i kako su oni glasovali kada se odlučivalo o dodjeli nagrada.

– Ne znam kako su glasovali radnici Podravke na odboru, ali sam siguran da je svih 1500 radnika koji su dobili otkaze u Podravki protiv toga da Podravka dobije ovu nagradu – kazao je Zdravko Tuba iz HSS-a.

V. Rupčić na kraju rasprave je Ledinskom još rekla da je pred svima nama još puno godina i da ne znači da Podravka već dogodine ne bude primila županijsku nagradu.

– U nadi je spas – uzvratio je Ledinski.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×