Stigao novi Focus RS s brutalnih 319 KS

07:39h
0
Ford Focus RS (2016)

Nakon dugih pet godina Ford je danas u Kölnu predstavio svoju novu sportsku uzdanicu koja osim respektabilne ergele ima i pogon na sva četiri kotača koji dolazi sa sustavom dinamičkog vektoriranja okretnog momenta.


Ford Focus RS (2016) interijerPrijenosom uživo na službenoj web stranici Ford je danas predstavio novi Focus RS. Radi se o sportašu koji ispod poklopca skriva 2.3 litreni EcoBoost turbo motor posuđen od novog Mustanga. Iako Mustang raspolaže s 320 KS, Focus ima jedan konj manje, no zato će prema najavama imati veći okretni moment, dakle više od 433 Nm. Zbog okretnog momenta Fordovi inženjeri dotjerali su šest stupanjski ručni mjenjač. Pogon na sva četiri kotača koji je jedna od najvećih novosti na ovom modelu, koristi dva elektronički upravljana kvačila koja su smještena na stražnjoj osovini. Svaki od stražnjih kotača može raspolagati s čak 100 posto snage koja se prenosi na stražnju osovinu. Još jedan od novih detalja je i ispušni sustav s dvije cijevi na kojem se elektronski regulira zvuk.

Focus RS biti će dostupan samo kao hatchback s petorim vratima. Uz snažni motor, pogon na sva četiri kotača i novi ispušni sustav odlikovat će ga i aerodinamični body kit, sportski ovjes, Brembo kočnice i 19 colni alu naplaci s gumama 235/35. Unutrašnjost je opremljena sportskim Recaro sjedalima, SYNC multimedijom s osam inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, kamerom za vožnju unatrag, kožnim upravljačem, središnjom konzolom na kojoj je moguće pratiti temperaturu i tlak ulja te tlak u turbini. Novi Focus RS biti će dostupan u plavoj, crnoj sivoj i bijeloj boji.

izvor: auto-info.hr

 

čitam...