prva žnl

Stigle kazne za incident Lipinih navijača u Đelekovcu, do daljnjeg suspendirana bitna karika hlebinskog kluba

Nezadovoljstvo gostujućih navijača ponajviše je izazvalo isključenje dva njihova igrača unutar samo jedne minute, prvo je izbačen Ritoša, a zatim i vratar Gregl, a nakon nekoliko minuta i gostujući trener Eršetić. 

09:04h
0
Nk Lipa - Nk Prugovec
Mihael Štrkalj (lijevo) // Foto: Ivan Brkić

Prijepodnevna nedjeljna utakmica Osvita i Lipe završila je rezultatom 3-0, ali završila je i neugodnim scenama. Navijači Lipe nezadovoljni suđenjem nakon posljednjeg sudačkog zvižduka pokušali su se fizički obračunati s glavnim sucem Dergezom.

U namjeri da ga ‘nauče pameti’ preskočili su ogradu koja dijeli publiku i ulaz za službene osobe, te mu rekli što ga ide, a fizički obračun i veći incident spriječila je redarska služba.

Nezadovoljstvo gostujućih navijača ponajviše je izazvalo isključenje dva njihova igrača unutar samo jedne minute, prvo je izbačen Ritoša, a zatim i vratar Gregl, a nakon nekoliko minuta i gostujući trener Eršetić.

Sada su poznate i kazne koje su isključeni igrači dobili, a debelo je kažnjen i kapetan Lipe Mihael Štrkalj koji nije igrao ovu utakmicu, već je bio u ulozi navijača.

Mateo Ritoša – zbog isključenja na utakmici 7. kola 1. ŽNL, kažnjava se po čl. 55 DP HNS-a zabranom igranja na 2 (dvije) prvenstvene ili KUP utakmice.
Tomislav Gregl – zbog isključenja na utakmici 7. kola 1. ŽNL, kažnjava se po čl. 53 b DP HNS-a zabranom igranja na 3 (tri) prvenstvene ili KUP utakmice.
Trener kluba Zdravko Eršetić lic. 27 – zbog isključenja na utakmici 7. kola 1. ŽNL, kažnjava se po čl. 53 b DP HNS-a zabranom obavljanja svih funkcija u nogometu na 2 (dvije) prvenstvene ili KUP utakmice.

Mihael Štrkalj – zbog preskakanja zaštitne ograde i pokušaja fizičkog napada na suca utakmice na završetku utakmice NK Osvit i NK Lipa igrane u Đelekovcu 07.10.2018, suspendira se i
pokreće se disciplinski postupak po čl. 58 DP HNS-a. Poziva se NK Lipa da sasluša igrača i dostavi pisanu izjavu u svezi navedenog događaja. Rok za dostavu izjave je 14.10.2018. – stoji u službenom glasniku županijskog nogometnog saveza.

Kako neslužbeno doznajemo, Štrkalj bi mogao biti suspendiran na šest mjeseci.