14.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Stjepanu Roškeru 40 godina zatvora zbog četverostrukog ubojstva
S

Ne propustite

Stjepan Rošker, četverostruki ubojica iz Križevaca, osuđen je na Županijskom sudu u Koprivnici na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina. Sudsko vijeće Županijskog suda u Koprivnici osudilo ga je na ukupno 118 godina zatvora, no zbog zakonskih ograničenja kazna mu je objedinjena na 40 godina. Podsjećamo, Stjepan je 28. veljače ove godine u večernjim satima zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa oko vinograda, zbog kojih je dobio poziv na sudsku raspravu, iz puške M-48 hladnokrvno ubio bratića Sinišu Roškera (42), njegovu mamu Đurđicu (62), nećakinju Jasminu (13) i Tihomira Matoića (19), a Sinišina supruga Snježana Rošker spasila se bijegom.

Psihijatrijski vještak Radomir Drobac kazao je kako je Stjepan bi svjestan da ubija, no nije se mogao kontrolirati i zato je bio manje ubrojiv. Opisao ga je kao pasivno-agresivnu poremećenu ličnost oboljelu od PTSP-a te alkoholičara koji je sklon depresijama, teško se prilagođava okolini, afektivan je i impulzivan:

– Stjepan Rošker je u sebi skupljao bijes zbog sukob s članovima obitelji, a poziv na sudsku raspravu bila je vjerojatno kap koja je prelila čašu i navela ga na ubojstva, a odluka da ih ubije, oblaćenje maskirne uniforme, odlazak k njima, repetiranje i druge radnje dokazuju da je znao što radi. Preporučujem da se Stjepana obavezno psihijatrijski liječi.

Drobac je preporučio obavezno psihijatrijsko liječenje, što je sudsko vijeće i prihvatilo. Zamjenica županijske državne odvjetnice Dijana Sabolić-Harambaša je u završnoj riječi ponovila Dropćevu tvrdnju da je Stjepan znao što radi, jer je Siniši pucao prvo u trbuh, a onda u zatiljak i debelo meso, Đurđicu je pogodio u lijevi i desni dio grudnog koša iako se pokušala braniti, a Tihomira Matoića je ubio samo zato jer ga je zatekao u kući Roškerovih.

091006_rosker-2Stjepan nije ništa rekao u svoju obranu, niti je dopunio izlaganje svoje odvjetnice, je presudu je dočekao smiren, bez emocija. Za ubojstvo bratića Siniše iz osvete te za teško ubojstvo njegove majke Đurđice dobio je po 30 godina zatvora, toića je dobio 15 godina zatvora, a za brutalno ubojstvo 13-godišnje nećakinje Jasmine dobio je najviše-40 godina iza rešetaka. Uz to, dobio je tri godine zatvora za to što nije imao dozvolu za pušku M-48 i streljivo, s kojom je počinio zločine.

Stjepan Rošker nepravomoćno je na Županijskom sudu u Koprivnici osuđen na 40 godina zatvora za četverostruko ubojstvo u Križevcima krajem veljače, a određeno mu je i psihijatrijsko liječenje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Još traje očevid

UŽAS U PODRAVINI Učenik pao s prvog kata školske zgrade, hitna ga prevezla u bolnicu

Jedan je učenik viših razreda ozlijeđen prilikom pada s prvog kata školske zgrade. Portal Varaždinske vijesti piše kako se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×