24 C
Koprivnica
Subota, 30. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
gradsko vijeće

Što je s vrtićem u Karanama? Maksić: Pitajte općine kako se prijavljuje projekt, Šaško: Grad trenutno radi najviše što može
Š

Zanima me koji je broj djece upisan, a koji je broj ostao na čekanju. Zašto nije osiguran privremeni smještaj za one koji su ostali na čekanju, što se radi u vezi izgradnje vrtića, pobrojao je sve Maksić

Ne propustite

Poduža rasprava pokrenula se na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca i to na trećoj točki vezanoj uz Izvješća o realizaciji financijskih planova dječjih vrtića s područja Grada Križevaca za prvo polugodište 2023. godine.

Radi se o Dječjem vrtiću Križevci, vrtiću Zraka sunca, Sveti Josip i vrtiću Čarobna šuma.

Nezadovoljstvo brojem upisane djece odmah je izrazio vijećnik Denis Maksić.

– Zanima me koji je broj djece upisan, a koji je broj ostao na čekanju. Zašto nije osiguran privremeni smještaj za one koji su ostali na čekanju, što se radi u vezi izgradnje vrtića. Okolne općine su ih izgradile pa možda da njih pitate kako prijaviti projekt, a vidim da ne možemo osigurati ni bilježnice – pobrojao je sve Maksić.

Vrtić Križevci
Foto: Ivan Balija

Naravno, za govornicu je odmah došao zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

– Ne znam kakav je to privremeni smještaj za djecu, eto volio bih da mi to pojasnite, a što se tiče izgradnje vrtića, nabava je bila preko procijenjene vrijednosti – rekao je Šaško osvrćući se na činjenicu da je proračun za izgradnju novog vrtića premašio očekivanu svotu.

Podsjetimo, u srpnju ove godine pokrenut je postupak javne nabave za izgradnju područnog vrtića u naselju Karane. Grad Križevci još je prošle jeseni objavio kako je od države dobio novac za izgradnju dječjeg vrtića. Grad je ujedno poništio javnu nabavu za izgradnju područnog vrtića jer su dvije ponude izvođača bile više od procijenjene vrijednosti. U drugoj polovici kolovoza pokrenuta je nova nabava, ovaj put javila su se tri potencijalna izvođača i sve tri ponude bile su više od procijenjene vrijednosti.

Neki vijećnici su se nasmijali i počeli dobacivati sa svojih stolica razne komentare na spomenuti privremeni smještaj, a to je zasmetalo Ivana Majdaka.

gradsko vijeće križevci, sjednica, vijeće križevci
Ivan Majdak // Foto: Grad Križevci

– Kolegice lako vama koja se smijete, vi nemate djecu. Znate li koliko košta jedan sat čuvanja djece koja nemaju mjesto u vrtiću? Pet eura košta, pet eura. Zar stvarno nema načina da se, ne znam, sufinancira ljude koji bi u kućama čuvali djecu ili bilo što takvo – rekao je Majdak.

– Evo gospodine Majdak, pošto smo mi uvijek korak ispred vas, znajte da mi sufinanciramo obrte za čuvanja kao i upis djece u druge vrtiće – nadovezao se Šaško.

S Majdakom se složio i vijećnik Denis Maksić.

– Ovo je ozbiljna tema i nije za smijeh i tako bi trebalo ozbiljno i razgovarati o njima, a ne dobacivati. Možda biste trebali napraviti korak dalje i sufinancirati otvaranje obrta za čuvanje djece – predložio je Maksić.

– HZZ se već toga sjetio pa postoje mjere za otvaranje obrta – kratko je rekao Šaško.

Šaškovi odgovori nisu zadovoljili vijećnika Majdaka.

– Ja pohvaljujem vaša četiri korak ispred, ali mislim da ste napravili šest koraka unazad u vezi vrtića u Karanama. Samo pokazujete svoju nesposobnost i ne postojanje želje da rješavate goruće probleme – zaključio je Majdak.

Danijel Sasko
Danijel Šaško u uredu budućeg gradonačelnika // FOTO: Admir Sinani

– Ako niste primijetili mi smo nadogradili vrtić do maksimalnog, teško da će grad graditi cijeli vrtić ispočetka svojim novcima, uz sve mjere, dogradnju vrtića, sufinanciranje, mislim da Grad radi trenutno najviše što može – rekao je Šaško na samom kraju.

Dodajmo kako je ova točka također usvojena.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

pobjednik olimpijade čitanja

FOTO/VIDEO Mali Mata je čudo od djeteta! “Progutao” je 90 knjiga u dva mjeseca, svira violinu, nabraja Pi decimale kao od šale, sve ga...

Mata Pozder zanimljiv je dječak koji s napunjenih osam godina pohađa 3. razred osnovne škole. Razlog tomu je što...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti