16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Problemi s kadrom

ŠTO SE DOGAĐA Kod koprivničkih pedijatara više nema mjesta? Dr. Valentić: To nije fer, dr. Vondraček i ja ne možemo raditi tuđi posao i nositi teret cijele županije
Š

Ponukani komentarima zabrinutih roditelja, prvenstveno majki koje su članice spomenute grupe, kontaktirali smo Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije i ravnateljicu, doktoricu Mariju Krajinu, kako bismo saznali koji doktor u ovom trenutku mijenja dr. Ahmeda, u kojem radnom vremenu te na koliko dugo.

Ne propustite

Ovih dana je među roditeljima veoma aktualna tema pedijatara u Koprivnici. Naime u Facebook grupi Mame Kc roditelji svakodnevno ispituju koje je radno vrijeme pedijatrije smještene u Domu zdravlja s obzirom na to, kako mame iz ove grupe pišu, da je dr. Ahmed Hassan Chouehne na bolovanju. Među roditeljima kola priča kako je doktor na bolovanju, a trenutno ga mijenja, također kako majke u Facebook grupi pišu, “81-godišnji doktor iz Đurđevca”, dr. Berislav Čabrić.

Problematično je i to što su roditelji zbunjeni, na telefon odjela im se nitko ne javlja, radno vrijeme im je također nepoznanica, a ako i uspiju, kako kažu, doći do doktora iz Đurđevca, on je pak na raspolaganju okvirnih tri sata dnevno jer ima svoju ordinaciju u Đurđevcu.

Neke od komentara majki u Facebook grupi donosimo u nastavku.

– Pozz, naravno opet pitanje, dr. Ahmed…znam da on ne radi, ali da li netko zna da li ima danas zamjene i kad jer nam treba recept za tablete, a nitko se ne javlja već ne znam koji put…hvala na svakoj info – pita se jedna zabrinuta majka, a druga joj odgovara kako tijekom utorka pedijatra u Domu zdravlja neće biti.

– Sutra nema zamjene opće, u srijedu ujutro rade, sad mi se sestra javila – odgovor je druge majke.

Neke od komentara zbunjenih i zabrinutih roditelja pogledajte u nastavku
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Naravno, ponukani komentarima zabrinutih roditelja, prvenstveno majki koje su članice spomenute grupe, kontaktirali smo Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije i ravnateljicu, doktoricu Mariju Krajinu, kako bismo saznali koji doktor u ovom trenutku mijenja dr. Ahmed Hassan Chouehnea u kojem radnom vremenu te na koliko dugo. Zanimalo nas je i što će se dogoditi ako se doktor na planira ubrzo vratiti i je li ova zamjena, tog spomenutog doktora iz Đurđevca, s obzirom na njegove godine, dugoročno rješenje?

Nažalost odgovore na ova, ali i druga postavljena pitanja do trenutka objave ovog članka nismo dobili.

Postavlja se pitanje, ako pedijatri Ranko Vondraček i Zorka Valentić više ne upisuju novu djecu, što će biti sa svom djecom, pacijentima doktora Hassan Chouehnea. Odgovor na to pitanje također nismo dobili iz Doma zdravlja, no kontaktirali smo dr. med.  spec. pedijatar Zorku Valentić.

– Istina je da smo mi preopterećeni sa brojem pacijenta koje obrađujemo. Postoje neki standardi koje pedijatrijska ordinacija može objektivno obraditi, a sve iznad tog standarda je nama veliki teret. Ali, stvarno nije naša dužnost ispravljati propuste neke druge ustanove. Mi ne možemo biti pokretač niti nosioci cjelokupnog tereta pedijatrije u županiji – jasna je bila doktorica Valentić. Pritom naravno misleći na nepostojanje, odnosno nedostatak pedijatra u Križevcima, gdje još uvijek nije pronađeno trajno rješenje.  Točnije, doktora Antu Kamenjaševića mijenjaju dvije pedijatrice iz Bjelovara. Doktorice Vesna Milašaković i Gordana Šelović Bobonj koje rade svoje smjene u Bjelovaru, a uz to  pokrivaju smjenu u pedijatrijskoj ambulanti u Križevcima.

U Đurđevcu također već dugo nema pedijatra, a dr. Vondraček i ja ne možemo vući teret cjelokupne županije – rekla je dr. Valentić te napomenula da druge pacijente ne primaju zato jer se nadaju da će se naći trajno i dobro riješenje problema.

– Nadamo se da će doći tamo netko i nastaviti voditi ambulantu u Domu zdravlja i nije u redu da mi tom nekome oduzimamo pacijente, čak da i imamo kapaciteta za primanje novih pacijenata, to nije fer, dr. Vondraček i ja nismo osuđeni da radimo tuđi posao – zaključila je dr. Zorka Valentić te za kraj podsjetila da jednostavno nije moguće pružiti kvalitetnu uslugu postojećim pacijentima, ako će se dovesti u situaciju da su preopterećeni s tuđima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Turnir

Đurđevačke teniske nade uspješne u Varaždinu, Andrej posustao tek u polufinalu

Kako doznajemo, na turniru za mlade tenisače u Varaždinu, koje je organizirao TK Varteks za tenisače do  8, 9...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×