DRUŠTVENI DOM U VIRJU

Stotinjak glazbenika predstavit će svoje umijeće na Županijskoj smotri tamburaških orkestara i sastava

Organizator je županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, pokrovitelj Koprivničko-križevačka županija, a domaćini članovi tamburaškog orkestra HPD-a Ferdo Rusan Virje.

14:27h
0
Folklorni ansambl Koprivnica
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Stotinjak tamburaša i glazbenika predstavit će se u petak, od 18 sati, u Društvenom domu u Virju na Županijskoj smotri tamburaških orkestara i sastava.

U natjecateljskom dijelu sudjelovat će tamburaški orkestar Kulturne udruge Tomislava Franjića Kalinovac i tamburaški orkestar HPD-a Ferde Rusana u kategoriji koncertni orkestar, mali tamburaški sastav udruge Prekodravski zvon iz Gole u kategoriji koncertni sastav te tri mala tamburaška sastava u kategoriji folklorni sastav, i to tamburaški sastav KUD-a Stari graničar Cirkvena, tamburaški sastav KUD a Rudar iz Glogovca te tamburaški sastav KUD-a Molve.

Smotru će pratiti Selektor Hrvatskog sabora kulture Ivan Potočnik i odlučiti tko će sudjelovati na 26. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava koji će se održati od 2. do 3. studenoga  u Dugom Selu. Organizator je županijska Zajednica kulturno umjetničkih udruga, pokrovitelj Koprivničko-križevačka županija, a domaćini članovi tamburaškog orkestra HPD-a Ferdo Rusan Virje.