21.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NA TRIMA LOKACIJAMA

Stožer objavio kako će se testirati državni službenici i na koji će način ulaziti u službene prostorije
S

U okviru pročitajte na koga se odluka ne primjenjuje.

Ne propustite

Nacionalni Stožer civilne zaštite donio je odluku o obaveznom testiranju dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

Županijski Stožer civilne zaštite stoga danas, od 15 sati, na trima lokacijama provodi testiranje koje se odnosi na grupe ranije spomenutih. Riječ je o Sajmištu u Koprivnici te mjestima kod Domova zdravlja u Križevcima i Đurđevcu. Sve su zainteresirane pravne osobe, tvrtke, ustanove i institucije danas do 12 sati dostavile popise zaposlenika koji se trebaju testirati.

– Nakon obavljenih testiranja, rezultati će u tabelarnom prikazu biti dostavljeni poslodavcima i taj će popis služiti kao dokaz za ulazak zaposlenika u službene prostorije – objasnili su.

– Molimo ustanove koje temeljem organizacijskog ustroja unutar svojih sustava imaju zdravstvene djelatnike (npr. ustanove predškolskog odgoja – vrtići), da potrebe za brzim antigenskim testovima iskažu danas do 12 sati slanjem popisa na adresu epidemiologija.kc@zzjz-kzz.hr – navodi Stožer, napominjući kako se uputa ne odnosi na ustanove koje pružaju uslugu socijalne skrb, već one nastavljaju s testiranjima u skladu s dosadašnjom organizacijom.

U okviru pročitajte na koga se odluka ne primjenjuje.

Odluka se ne primjenjuje na:

– zaposlenike zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koje obavljaju zdravstvenu djelatnost i na privatne zdravstvene radnike, na prijem pacijenata u zdravstvene ustanove, trgovačka društva koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i kod privatnih zdravstvenih djelatnika te na zaposlenike u djelatnosti socijalne skrbi, na koje se primjenjuju posebne odluke,
– studente prilikom boravka u prostorima visokih učilišta osim ukoliko visoko učilište ne odluči drugačije,
– učenike prilikom boravka u prostorima škola i odgoj­no-ob­razovnih ustanova,
– osobe mlađe od 16 godina,
– osobe koje dovode dijete ili učenika u dječji vrtić ili osnovnu školu ili ustanovu za odgoj i obrazovanje djece i adolescente s posebnim potrebama,
– osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe,
– osobe koje u poslovnice Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje dolaze podići svoju EU digitalnu COVID potvrdu,
– osobe čija je prisutnost nužna u zakonom propisanim postupcima pred pravosudnim, državnim i drugim tijelima,
– korisnike poštanskih usluga koji moraju preuzeti pošiljke čije nepreuzimanje bi imalo pravne posljedice,
– osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili za dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv COVID-19, a što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Sukladno Uputi HZJZ-a u vezi EU digitalne COVID potvrde ili predočenje odgovarajućeg drugog dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju u sustavu zdravstva za pacijente EU digitalna COVID potvrda ili predočenje odgovarajućeg drugog dokaza za pacijente u sustavu zdravstva se ne traži:

– ako bi odgađanje  prijema  narušilo  zdravstveno  stanje,  već  se pacijenti  zaprimaju,
izoliraju, testiraju, te im se u slučaju pozitivnog nalaza pruža odgovarajuća zdravstvena skrb u izolaciji,
– u svim djelatnostima na primarnoj razini zdravstvene zaštite,
– u bolničkoj i specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti kod pregleda, planiranih i drugih boravaka u dnevnoj bolnici i dijagnostičkih i terapijskih postupaka koji ne generiraju aerosol,
– kod pružanja hitne medicinske pomoći,
– kod pružanja zdravstvene skrbi zbog sumnje na COVID-19 ili zbog potvrđene bolesti
COVID-19.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Glogovac

[FOTO] TRAGEDIJA Žena (58) pala s bicikla, udarila glavom i preminula

Danas u Glogovcu, točnije u Ulici Stjepana Radića dogodila se strašna tragedija. Smrtno je stradala 58-godišnjakinja koja se kretala na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×