NOVO PRIOPĆENJE

Stožer objavio: U županiji 89 novih slučajeva, preminule tri pozitivne osobe

Podsjetimo, jučer je evidentirano 86 novih slučajeva.

10:02h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je novo priopćenje.


– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 89 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 834 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 77
osoba, a na bolničkom liječenju nalaze se 74 osobe. U OB Koprivnica preminule su tri
osobe s pozitivitetom na koronavirus (rođ. 1940., 1941. i 1943.) koje su u kliničkoj
anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je
potvrđena u 4789 slučaja, a ukupno je testirano 14787 osoba – stoji u priopćenju Stožera.

Podsjetimo, jučer je evidentirano 86 novih slučajeva.

Podsjećamo da je Stožer civilne zaštite RH jučer donio Odluku o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj kojom se zabranjuje napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište, a ista stupa na snagu 23. prosinca 2020. te se njeno trajanje određuje do 8. siječnja 2021. godine. Nacionalni Stožer je donio i Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koja stupa  na snagu 21. prosinca, a određuju se u trajanju do 10. siječnja 2021.

Obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava, poručuje županijski Stožer.

čitam...