14 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
BORBA PROTIV RAKA

Stručnjaci ukazali na strašne brojke, u EU godišnje bitku s rakom izgubi 1,3 milijuna ljudi
S

Konferenciji je prisustvovala Verica Rupčić, predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Ne propustite

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv raka, a s ciljem podizanja svijesti građana o važnosti prevencije, ranog otkrivanja te liječenja raka i još snažnijeg zajedničkog djelovanja u tom smjeru zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak organizirala je Konferenciju Fight&Win.

Procjene pokazuju da se svake godine u Europskoj uniji dijagnosticira 2,7 milijuna novih slučajeva, a 1,3 milijuna ljudi izgubi bitku s rakom. Smatra se da se učinkovitim strategijama prevencije može spriječiti oboljenje u približno 40 posto slučajeva.

Uvodničari su pored organizatorice bili Vili Beroš, ministar zdravstva te putem video veze Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije. U panel raspravi o raznim aspektima prevencije, dijagnostike u ranom otkrivanju te liječenja raka i problema s kojima se oboljeli susreću sudjelovali su Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a, Dragan Schwarz, ravnatelj specijalne bolnice Radiochirurgia Zagreb, Domagoj Eljuga, stručni tajnik Hrvatske lige protiv raka, Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same i Ivan Ćelić, član Odbora za zdravstvo Hrvatskog sabora.

Konferenciji je prisustvovala Verica Rupčić, predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

zapovjednik atj lučko

FOTO General Butorac je prije 32 godine bio u krvavoj akciji na Plitvicama, a danas vrijeme provodi u Molvama i bavi se poljoprivredom: U...

Na današnji dan prije 32 godine poginuo je Josip Jović, tadašnji 22-godišnjak i prva žrtva Domovinskog rata. Bio je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti