Erasmus+

Strukovna škola Đurđevac nastavlja s razvojem novih obrazovnih programa kako bi učenike osposobila za tržište rada

Ovim projektom Strukovna škola Đurđevac nastavlja s razvojem novih obrazovnih programa i mogućnosti realizacije kvalitetne praktične nastave u skladu s potrebama stručnog obrazovanja i osposobljavanja za lokalno tržište rada.

08:47h
0
Foto: Grad Đurđevac

Nastavnici Strukovne škole Đurđevac sudjeluju u novom Erasmus+ projektu strateškog partnerstva pod nazivom From technical drawing to CNC program. Riječ je o nastavku suradnje s inozemnim partnerskim školama koja je uspostavljena kroz prijašnje projekte.


Nositelj projekta je Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice iz Češke, a partner na projektu je i njemačka škola ÜAG gGmbH Jena.

Ravnatelj i nastavnici sudjelovali su od 23. do 25. rujna  na prvom međunarodnom sastanku koji je održan u češkoj partnerskoj školi. Teme sastanka bile su organizacija projektnih aktivnosti, inicijalna priprema intelektualnih rezultata projekta, raspodjela radnih zadataka među partnerskim školama te upoznavanje s CNC tehnologijama koje koristi češka partnerska škola u okviru svojih obrazovnih programa. Glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju razvoj kvalitetnih nastavnih materijala za obrazovanje iz područja CNC tehnologija, uspostavu sustava za učenje na daljinu koji će uključivati sve nastavne materijale izrađene kroz projekt, izradu četverojezičnog rječnika stručnih pojmova te provedbu stručne prakse u inozemstvu za učenike svih triju partnerskih škola s ciljem evaluacije izrađenih nastavnih materijala.

Osim radnog dijela, sudionici sastanka imali su priliku upoznati i lokalne znamenitosti te stanje industrije i gospodarskog razvoja mjesta Třemošnice i okolnih regija.

Ovim projektom Strukovna škola Đurđevac nastavlja s razvojem novih obrazovnih programa i mogućnosti realizacije kvalitetne praktične nastave u skladu s potrebama stručnog obrazovanja i osposobljavanja za lokalno tržište rada. Kako su specifična znanja i vještine iz područja CNC tehnologija i obrade materijala vrlo tražena, ne samo na lokalnoj i regionalnoj razini, već i na području svih zemalja Europske unije, dugoročnu korist od ovog projekta imat će i naredne generacije učenika Strukovne škole Đurđevac kojima će se kroz zanimanje CNC operater omogućiti stjecanje znanja i vještina prema europskim normama kvalitete.

Ukupni iznos projekta je 122.918 eura, a sufinanciran je sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Projekt traje od 1. rujna 2020. do 30. lipnja 2022. godine.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac

čitam...