-3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
koprivničko vjenčanje

Sudbonosno da kod matičara 300, a u parku čak 5709 kuna
S

Ne propustite

Prilikom izračuna troškova u obzir se uzima udaljenost mjesta od vjenčaone, vrijeme sklapanja braka te dan u tjednu, dakle radi li se o radnom ili neradnom danu ili blagdanu.

Proljeće, koje se smatra početkom nečeg novog i u kojem se sva priroda budi iz zimskog sna, može biti pravo vrijeme za sklapanje braka.

- Oglas -

Lijepo vrijeme i priroda u punom cvatu prava su prilika za obred na otvorenom za one malo dubljega džepa. Troškovi sklapanja braka u građanskom obliku pred matičarem u vjenčaoni iznose 300 kuna, dok su oni za sklapanje vjerskog braka nešto jeftiniji i iznose 160 kuna.

S druge strane, ukoliko mladenci požele sudbonosno da izreći na nekom njima posebnom mjestu, morat će u obzir uzeti Pravilnik o mjerilima za određivanje iznosa naknade za sklapanje braka izvan službene prostorije prema kojem se prilikom izračuna troškova u obzir uzima udaljenost mjesta od vjenčaone, vrijeme sklapanja braka te dan u tjednu, dakle radi li se o radnom ili neradnom danu ili blagdanu. Usto, osnovicu za izračun čini visina prosječne bruto plaće po zaposleniku.

“Naknada za vjenčanje u Podravkinom rekreacijskom centru u subotu u 17 sati iznosila bi 5709 kuna. Ista naknada bi bila i za vjenčanje u gradskom parku u to vrijeme i na taj dan”, poručili su iz Ureda državne uprave Koprivničko-križevačke županije.

- Oglas -

Objasnili su i kako bi posebna naknada za vjenčanje na PRC-u u petak u 14 sati iznosila 2447 kuna.

Iako zvuči zanimljivo i privlačno, iz Ureda poručuju kako se tek jedan do dva para godišnje odlučuje za sklapanje braka izvan službene prostorije te isto toliko za sklapanje braka u nedjelju dok većina prakticira uobičajenu praksu vjenčanja u vjenčaoni u subotu od 16 sati nadalje.

– Razmišljali smo o vjenčanju na PRC-u s obzirom na to da je mjesto prekrasno, ali cijena nam je neprihvatljiva. Osim izlaska matičara koji bi koštao između 5000 i 6000 kuna još bismo morali pripremiti prostor za cijelu ceremoniju tako da bi nas tih 20 minuta koštalo oko 10.000 kuna – rekao je Dino Halusek koji će brak sklopiti u crkvi u srpnju.

Broj vjerskih i građanskih brakova se mijenja iz godine u godinu. Tako je, kažu u Uredu, u 2014. godini sklopljeno više vjerskih brakova, dok je lani sklopljeno više građanskih. Usto, od promjena koje se mogu uočiti je sve manji broj uzvanika na vjenčanjima, a što se tiče prezimena u većini slučajeva žena uzima muževo prezime ili njegovo prezime dodaje svome.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svaki dan, Alenka ne treba povod za dobro se srediti

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svakoga niti za svaki dan, no naša sugrađanka Alenka uvijek nam svojom pojavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti