Šuker i Vrbanović u Koprivnici: Varaždin ipak mora u županijski rang

20:36h
0
120712-suker-friscic-vrbanovic

Iako je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza predložio prošitenje Treće HNL-sjever na 18 klubova, to se ipak neće dogoditi, pa će novoosnovani Nogometni klub Varaždin – Škola nogometa Varaždin ipak morati krenuti iz županijskog ranga.

Predstavnici županijskih saveza sjeverne regije u četvrtak su se u Koprivnici sastali s novim čelnicima HNS-a, predsjednikom Davorom Šukerom i izvršnim predsjednikom Damirom Vrbanovićem, a tema sastanka bilo je proširenje lige. Nazočili su i dopredsjednik Ante Vučemilović te novi član Izvršnog odbora Robert Markulin.

Evo što je nakon završetka sastanka izjavio Josip Friščić, predsjednik koprivničko-križevačkog ŽNS-a i predsjednik međužupanijskog odbora sjeverne regije:

– Kao što je kroz medije najavljeno, sa željom da radimo transparentno, a ne u kuloarima, održali smo sjednicu međužupanijskog odbora pet županija regije Sjever. Tema je bila razmatranje prijedloga Izvršnog odbora vezano uz provođenje natjecanja u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Zahvalan sam da su danas ovdje došli i predsjednik HNS-a, i izvršni predsjednik, jednako tako i dopredsjednik, sa željom da razgovaraju s nama, da čuju stavove klubova, a mi smo prije toga inzistirali da se i klubovi očituju. Oni su se očitovali, održali su svoj izvanredni plenum, i 11 klubova je inzistiralo na tome da sjeverna skupina Treće lige ostane sa 16 članova. Moram reći, i to čestitam novom rukovodstvu, da nikakvih pritisaka nije bilo da se bez obzira na stav klubova pokuša nametnuti neki drugi stav. Oni su to prihvatili kao činjenicu, složili smo se svi skupa s konstatacijom da liga u sezoni 2012./2013. broji 16 klubova, odnosno da Izvršni odbor utvrdi sastav lige prema prijedlogu međužupanijskog odbora – rekao je Friščić.

120712-sastanakPredsjednik HNS-a Davor Šuker naglasio je da će Varaždinu i dalje nastojati pomoći, ali protiv propisa i stava klubova se nije moglo ići.

– Htjeli smo nogometno pomoći, i još pričamo da želimo pomoći nogometnim klubovima u Hrvatskoj. Sigurno da je Varteks to zaslužio, ovo je već treći sastanak na kojem smo željeli pomoći nogometnom klubu iz Varaždina. Međutim, ne možemo sad protiv zakona Hrvatskog nogometnog saveza koji kaže da bi u toj ligi trebalo biti 16 klubova. Već su nam se javljali ljudi iz drugih regija da bi i oni nešto napravili, i baš zbog toga, zbog principijelnosti i demokracije moramo poštovati naše zakone, stoga mi je drago da možemo pokazati da smo u ovih pet-šest dana puno napravili. I ovo je puno, a Varaždinu ćemo pomoći koliko ćemo god moći. Dolazili smo u Varaždin, bili smo kod gradonačelnika, bili smo u njihovim središtima. Žao mi je što nije nađena formula, ali treba štititi propise i zakone. Varaždinu želim da što prije bude pravi klub, da se organiziraju, a ne da netko misli da će sigurno biti favoriti u Trećoj ligi ako ćemo ih mi gurnuti u tu ligu. Možda je i to bio jedan razlog zbog kojeg su se nogometni klubovi pobunili. Da je bio i jedan klub protiv toga, mislim da bi naš stav bio isti. Izvršni odbor i Hrvatski nogometni savez s ovim novim ljudima napravit će sve da bude kako treba, po propisima – rekao je Šuker.

čitam...