32.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Suseljan iz Višnjevca
S

Ne propustite

Slika je sedamdesetih godina snimljena u selu Višnjevcu, rodnom mjestu autora. Nije to onaj poznatiji osječki Višnjevac s tramvajem, to je ovaj naš bilogorski u koji se može doći kad krećete za Bjelovar, iz Rakitnice, ili preko Čurlovca, a s bjelovarske strane moguće je skratiti put preko Markovca.

Predivni brežuljkasti kraj naselili su još prije drugog svjetskog rata mnogi stanovnici Prekodravlja. Bilo je puno djece, zemlje malo. Prekodravska zemlja bila je na cijeni, pa se od ono malo prodane zemlje moglo kupiti puno više na višnjevačkim bregovima i padinama, pa sve do Velikog i Malog Trojstva ili Mišulinovca (gdje je bio rudnik), kamo se nekad pješice ili sa zapregom išlo na vlak do Kloštra Podravskog, pa se presjedalo za Koprivnicu, ili na drugu stranu do Bjelovara.

Na slici je susjed u Višnjevcu zaboravljenog imena. Tako izgledaju skormni Bilogorci.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Proslava Svetog Ivana Krstitelja

Ivanje se slavi diljem županije, bogat program u Koprivničkom Ivancu, Torčecu, Kalinovcu, Kozarevcu i Podravskim Sesvetama

Blagdan Svetog Ivana Krstitelja obilježit će se za vikend i danima koji slijede diljem županije. Osim župa posvećenih ovom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×