6.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
STUDIRAJTE NA VELEUČILIŠTU U ŠIBENIKU

Sve više studenata iz Hrvatske i inozemstva dolazi u Šibenik. Provjerite zašto!
S

Studentski programi usklađeni s potrebama gospodarstva te stručna praksa u vodećim lokalnim i nacionalnim poduzećima najznačajnija su karakteristika naših studija.

Ne propustite

Uz suvremeno opremljen prostor i međunarodno priznate programe, VUŠ omogućava i potiče sudjelovanje u terenskoj nastavi, studijska putovanja, projektni rad i e-učenje. Diplomante VUŠ-a očekuje vrlo velika mogućnost zaposlenja u struci.

Studentski programi usklađeni s potrebama gospodarstva te stručna praksa u vodećim lokalnim i nacionalnim poduzećima najznačajnija su karakteristika naših studija.

A što u slobodno vrijeme? Poseban šarm studiranju daje opušten život u mediteranskom turističkom središtu, u neposrednoj blizini dvaju nacionalnih parkova. Pored mnogih studentskih aktivnosti, topla mediteranska klima, sunce i more čekaju na vas!

Veleučilište u Šibeniku javno je visoko učilište osnovano 2006. godine, a ustrojava i izvodi stručne studije iz područja društvenih i tehničkih znanosti na preddiplomskoj i diplomskoj razini studija. Iz godine u godinu vlada sve veći interes budućih studenata tako da na VUŠ-u trenutno studira preko 1100 studenata, od čega gotovo 70% čine studenti izvan Šibenika.

Mogućnost zaposlenja veća od 90%
Od početka visokog obrazovanja do sada u Šibeniku je diplomiralo preko 3000 studenata (oko 300 godišnje). Stručne studije i znanstveno-stručni rad izvodimo na najvišoj razini kvalitete i izvrsnosti. Studente obučavamo kako kritički razmišljati, uspješno komunicirati, donositi odluke, uspješno voditi tvrtke i upravljati razvojem lokalne i nacionalne zajednice. Najbolji ambasadori kvalitete naših studija su naši aluminji koji u velikom broju ostvaruju uspješne poslovne karijere u poduzetništvu, korporativnom i javnom sektoru. Prema dostupnim izvješćima HZZ-a, zapošljivost završenih studenata Veleučilišta u Šibeniku viša je od 90%.

Terenska nastava, međunarodni projekti, studijska putovanja i e-učenje
Uz klasičnu nastavu i sustav e-učenja, studenti sudjeluju u terenskoj nastavi, znanstveno-stručnim konferencijama, studijskim putovanjima, izradi stručnih i znanstvenih radova i raznim projektima. Zadovoljstvo naših studenata izvedbom studijskih programa izrazito nam je važno, stoga svake godine provodimo anketna istraživanja. Prosječna ocjena naših studijskih programa za ak. god. 2017/2018 bila je 4,39. Stručna praksa osigurana je na partnerskim institucijama lokalne samouprave i poslovnim subjektima u županiji i šire. Međunarodna mobilnost omogućena je kroz programe ERASMUS+ i CEEPUS koji našim studentima omogućavaju studiranje i druge aktivnosti diljem Europe. U okviru veleučilišta djeluje informatička, novinarska i sportska sekcija, a Studentski zbor aktivan je u organizaciji društvenog života i stručnih događanja.

Međunarodno priznate akreditacije i certifikati
Primjenjujemo međunarodno priznate norme i standarde te se kontinuirano usavršavamo i poboljšavamo s aspekta studijskih programa, kadrova i projekata. Svi studijski programi Veleučilišta akreditirani su od strane Agencije za znanost, i visoko obrazovanje RH 2013. Od 2017. Veleučilište je ponosni partner programa Oracle Academy te dodjeljuje certifikate Oracle akademije. Od 2011. Veleučilište je nositelj certifikata ISO 9001, a danas primjenjujemo tzv. kombinirani model razvoja sustava kvalitete uvažavajući zahtjeve Europskih standarda smjernica (ESG) i međunarodne norme ISO 9001:2015.

Visoki standardi studentskog života u mediteranskom turističkom središtu
Suvremena knjižnica i novouređeni studentski dom i restoran osiguravaju visok standard studentskog života. Dostupna je i stručna pomoć u oblikovanju karijere te savjeti psihologa. Život u Šibeniku – tipičnom mediteranskom gradu na obali u neposrednoj blizini dvaju nacionalnih parkova studiranju daje sasvim novu dimenziju. Uz opuštenu svakodnevicu i sve bitne sadržaje dostupne u neposrednoj blizini, studenti željni aktivnog života lako mogu organizirati izlete u prirodu, biciklističke ture, planinariti, obilaziti neke od brojnih sportskih i kulturnih događanja.

Veleučilište u Šibeniku- tvoj siguran put u budućnost
Šibenik uskoro dobiva novi studentski dom, jedan od najmodernijih u Hrvatskoj. Veleučilište sa svojim projektima učestalo participira na nacionalnim i natječajima za EU fondove s čime konstantno ulažemo u infrastrukturu te kvalitetu studijskih programa kako bi uspješno pratili suvremene trendove studiranja i studentskog života.

U postupku inicijalne akreditacije su i novi studijski programi – specijalistički diplomski stručni studij Upravni studij koji omogućava nastavak školovanja za stručne prvostupnike javne uprave te prediplomski stručni studij Poslovna informatika.

Za naše studente organiziramo manifestaciju Dan karijera gdje zainteresirani imaju priliku ostvariti prve kontakte sa renomiranim poslodavcima te započeti karijeru već u studentskim danima. Tu su i brojna druga događanja koja nude mogućnost razvoja dodatnih znanja i vještina kako bi naši studenti bili konkurentni na tržištu rada.

Studiranje u Šibeniku je sve više „in“!

Provjerite zašto! Informirajte se o studijskim programima Veleučilišta i studirajte u Šibeniku! Detalje potražite na www.vus.hr, našoj FB stranici ili nas direktno kontaktirajte elektroničkom poštom (dekanat@vus.hr).

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ruho naše, najljepše II

FOTO Raskošna revija narodnih nošnji napunila Dom mladih i pokazala najbolje od kulturne baštine

Revija narodne nošnje „Ruho naše, najljepše II“ jučer je krasila koprivnički Dom mladih. Reviju je organizirao Folklorni ansambl „Koprivnica“ pod...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×