16.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
AGLOMERACIJA

Svečanim potpisivanjem ugovora kreće aglomeracija Đurđevac, Lacković: Ovo su projekti koji ne smiju čekati
S

Direktor tvrtke Econerg Zdravko Mužek naglasio je kako je ponosan što su u postupku javne nabave odabrani za usluge vođenja projekta.

Ne propustite

Prvi ugovor velikog projekta Izgradnja vodnokomunalne infrastrukture – aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete potpisan je jučer u Muzeju grada Đurđevca.

Vrijednost cjelokupnog projekta, započetog 2014. godine, je 282 milijuna kuna, dok je spomenuti ugovor vrijedan tri milijuna kuna. Trajat će, pak, do 2023. godine, pri čemu će biti izgrađeno 3349 kućnih priključaka na vodovodnu mrežu, dva objekta na vodoopskrbnom sustavu crpna stanica Čepelovac i vodosprema Čepelovac. Direktor Komunalija Đurđevac Tomislav Kolarić, među ostalim, potvrdio je kako će se kanalizacijska mreža izgraditi u naseljima Delovi, Novigrad Podravski, Šemovci, Hampovica, Đurđevac, Čepelovac, Budrovac, Ferdinandovac, Kloštar Podravski, Budančevica, Prugovac i Kozarevac.

– Od 282 milijuna kuna, Europska unija sufinancira više od 196 milijuna kuna, dok Republika Hrvatska i Hrvatske vode sudjeluju s 80 milijuna kuna. Lokalna samouprava sudjeluje s ostalih 5,7 milijuna kuna – izjavio je Kolarić, a prenijele službene stranice Grada Đurđevca.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić iskazao je zadovoljstvo napretkom radova diljem Podravine.

– Projekti napreduju različitim tempom. Ondje gdje problema nema, znači da su ljudi napravili dobar posao. Jedan od takvih je ovaj – tvrdi Vukmirić, dodavši kako će krajem listopada potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Aglomeracije Đurđevac.

Veliku podršku imaju od gradonačelnika Đurđevca Hrvoja Jančija i saborskog zastupnika te predsjednika Gradskog vijeća Željka Lackovića.

– Moram pohvaliti direktora Kolarića i njegov tim koji je napravio veliki posao oko kompletne projektne dokumentacije. Očekujemo kroz mjesec dana potpisivanje i glavnog projekta. Sve skupa ovo će biti najznačajniji projekt na području grada i okolnih općina – riječi su gradonačelnika.

Lacković je naglasio kako su tri vodoopskrbna područja Koprivničko-križevačka županije, smještena u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, prioriteti Hrvatskih voda i Vlade.

– Nemamo još uvijek odluku o financiranju, ali ne bojimo se hoćemo li dobiti sredstva. Suradnja s Vladom je dobra, dio sam vladajuće većine koja podupire rad ove Vlade. Ovo su projekti koji ne smiju čekati te ćemo vrlo odlučno krenuti u njihovu realizaciju. Projekti znače stvaranje jedne infrastrukturne podloge da Grad Đurđevac, ali i okolna prigradska područja mogu pratiti tempo i raditi na stvaranju boljih uvjeta za razvoj života i gospodarstva. Veselim se narednim konferencijama kada ćemo cijeloj javnosti predstavljati rezultate – izjavio je Lacković, a što su prenijele službene gradske stranice.

Direktor tvrtke Econerg Zdravko Mužek naglasio je kako je ponosan što su u postupku javne nabave odabrani za usluge vođenja projekta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka oduševila u ljetnom topiću i zanimljivoj lanenoj suknjici s prorezom

Jednostavno smo ostali bez riječi. Sve na ovoj djevojci izgleda pomno odabrano i usklađeno, od predimenzioniranih, ali hit naočala...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×