16.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Osnovna škola Đuro Ester

Svečano otvorena nova informatička učionica
S

Ne propustite

Osnovna škola Đuro Ester prati korak s vremenom, a dokaz tome je nova informatička učionica opremljena s čak 34 računala.

Grad Koprivnica osigurao je sredstva za opremanje nove informatičke učionice u vrijednosti 90 tisuća kuna. Tom prigodom održano je svečano otvorenje kojem su prisustvovali gradski dužnosnici.

Novu učionicu otvorio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić u nazočnosti svoje zamjenice Melite Samoborec, ravnateljice Sanje Prelogović, profesora i učenika škole.

Ravnateljica OŠ Đuro Ester Sanja Prelogović, u ime nastavnika i učenika uputila je
zahvale Gradu Koprivnici, istaknuvši kako će nova oprema uvelike olakšati izvođenje
nastave, ponajprije kroz izbornu nastavu informatike koja se provodi od petog do osmog razreda i projekt ranog učenja informatike koji se provodi u četvrtim razredima.

-Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da smo vam mogli omogućiti novu informatičku
učionicu. Budućnost razvoja, ne samo ove škole nego i grada Koprivnice na vašim je leđima i zato nam je svako ovo ulaganje u vaša dodatna znanja velika čast, ali i prilika za stvaranje naše Koprivnice da bude još bolja. – rekao je Mišel Jakšić.

Profesorice informatike Đurđica Lucek i Snježana Mihočka prisutnima su ukratko
prezentirale kako izgleda nastava informatike u njihovoj školi i što sve učenici uče na
satovima informatike.

U OŠ Đuro Ester informatika se predaje od 4. do 8. razreda. U četvrtim razredima to
je izvannastavna aktivnost koju pohađa pedesetoro učenika, a od 5. do 8. razreda informatiku pohađa 193 učenika kao izborni predmet. Na informatici učenici uče kako raditi na računalu, od čega se računalo sastoji, uče kako koristiti osnovne programe i aplikacije za rad ne samo za nastavu nego i za svakodnevni život.

Osim obrazovnih sadržaja i programiranja, pridaje se velika važnost i na odgojnim sadržajima kako što su sigurnost na internetu i opasnosti na internetu, prevencija nasilja na internetu te kako kritički procijeniti i ocijeniti neki sadržaj koji djeca nađu na internetu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka oduševila u ljetnom topiću i zanimljivoj lanenoj suknjici s prorezom

Jednostavno smo ostali bez riječi. Sve na ovoj djevojci izgleda pomno odabrano i usklađeno, od predimenzioniranih, ali hit naočala...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×