24.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Svečano otvorena prva koprivnička Šparna hiža
S

Ne propustite

Svoj dom u Šparnoj hiži naći će 28 sretnih obitelji, koje s današnjim datumom mogu u nju i useliti

Nakon 269 dana gradnje, u Koprivnici je danas svečano otvorena prva Šparna hiža. Ova višestambena niskoenergetska zgrada razreda A+ izgrađena je na lokaciji Lenišće-istok, a u njoj se nalazi 28 stanova i 42 parkirališno-garažnih mjesta.

Cijeli je projekt realiziran po Programu društveno poticane stanogradnje te je na taj način po prvi puta u Hrvatskoj ostvarena kombinacija društveno poticane stanogradnje i energetske efikasnosti u građevinarstvu.

Ravnatelj Agencije za društveno poticanu stanogradnju, ujedno i glavni „krivac“ za prvu niskoenergetsku zgadu, Darko Ledinski, iskazao je zadovoljstvo novom građevinom te se zahvalio svim gradskim tvrtkama koje su dale značajan doprinos ovome projektu. Posebnu zahvalu uputio je direktoru APN-a Grgi Iveziću, koji je s mnogo savjeta pomogao izgradnju Šparne hiže.

Direktor ove zagrebačke Agencije također je iskazao zadovoljstvo novonastalom građevinom te je rekao da je ovaj program napravljen upravo zbog toga da do stanova dođu oni građani koji nemaju sređeno stambeno pitanje.

– Pravo na kupnju imali su svi građani RH, a prednosti ovog programa su niski kreditni uvjeti i cijena. Naime, cijena kvadrata po ovome programu može maksimalno iznositi 8131 kunu (u cijenu uračunat i PDV) i to je cijena koja je puno povoljnija od tržišne – rekao je Ivezić te nadodao da je APN dosad ukupno izgradio preko 5000 stanova, odnosno 175 građevina u 79 općina i gradova.

Zadovoljstvo Šparnom hižom iskazao je i prvi čovjek grada Koprivnice, Zvonimir Mršić, koji je između ostaloga rekao da je bilo puno onih koji su sumnjali u ovaj projekt i društveno poticanu stanogradnju.

– Mnogi nisu vjerovali u ovaj projekt i gotovo da nema čovjeka koji me nije pokušao uvjeriti da ulazimo u nešto nemoguće. No danas, kada je sve gotovo, slobodno mogu reći da je današnji dan jedan od najvažnijih u Koprivnici u posljednjih desetak godina. Ovo je početak novog razvojnog ciklusa grada Koprivnice – objasnio je Mršić te uputio najveću zahvalu stanarima prve Šparne hiže.

– Najveća zahvala ide upravo stanarima jer da nije bilo njihove vjere u ovu zgradu ovaj projekt ne bi mogli realizirati. Imat ćete nešto što nitko u Hrvatskoj dosad nema, a to je najveća kvaliteta stana po najpovoljnijoj cijeni (cijena kvadrata iznosila je tisuću eura) – zaključio je koprivnički gradonačelnik te zajedno sa Ledinskim novim stanarima uručio ključeve.Foto: Ivan Brkić

Prva koprivnička šparna hiža u potpunosti je rasprodana i 28 sretnih obitelji s današnjim datumom može u nju useliti. Plan je da u slijedeće tri godine Lenišće-istok postane zeleni kvart grada Koprivnice sa ukupno sedam Šparnih hiža i 20-ak niskoenergetskih obiteljskih kuća. Druga Šparna hiža, koja će „niknuti“ odmah uz prvu, spremna je za gradnju.

Vrijednost prve Šparne hiže iznosi 11 milijuna kuna, od kojih je država pomogla sa nešto više od 2,2 miljuna kuna.

Foto: Ivan Brkić

{vsig} vijesti/08-2011/110826-sparna_hiza{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U čast Ivana Levačića

FOTO/VIDEO Više od 200 biciklista vozi 32 kilometra u čast velikog Ivana Levačića, družit će se uz lovački gulaš

Peta po redu Virovska biciklijada održava se danas u Virju, no prvi je put u povijesti posvećena Virovcu Ivanu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×