ČETVRTFINALE

Svega osam klubova ostalo je u Županijskom kupu, evo tko će se i kada boriti za ulazak u polufinale

U nastavku pogledajte parove.

17:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Svega osam klubova ostalo je u borbi za osvajanje Županijskog kupa. Pred nama su susreti četvrtfinala koji se igraju sutra u 17 sati.

U Koprivnici se sastaju Tehnika, član Četvrte NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, te Tehničar Cvetkovec, klub koji se natječe u Trećoj HNL Sjever. I jedni i drugi nalaze se u gornjim polovicama poretka, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Ipak, kako su Cvetkovčani u višem rangu, jasno je kako im pripada status favorita. Koji, doduše, tek valja dokazati protiv Građevinara.

Borac – motiviran odličnim proljetnim nastupima i, dakako, slavljem u derbiju nad Slogom čime su preuzeli prvo mjesto Prve ŽNL – u Imbriovcu dočekuje člana drugoga županijskog razreda, Rudara. Valja biti oprezan, s obzirom na to da je sastav iz Glogovca u protekloj fazi natjecanja rezultatom 2-0 izbacio kunovečko Bratstvo.

Ogled trećeligaša i četvrtoligaša imat ćemo i u vidu križevačkog Radnika i Mladosti iz Kloštra Podravskog. Dok su Križevčani s rezultatski tijesnih 2-1 izbacili susjedni Tomislav-Radnik i tako stigli do ovoga ogleda, Kloštrani su prolazak dalje izborili nakon udaraca s bijele točke izbacivši Prekodravac. Sada će se sučeliti na terenu u prigorskome gradu.

Posljednji par čine Mladost Sigetec i Ferdinandovac, klubovi koji svoje ligaške nastupe odrađuju u Prvoj ŽNL i Četvrtoj NL. Barem na papiru, i ovdje imamo favorita, a to su Ferdinandovčani. No, dosadašnja kola pokazala su nam kako nije dobro prerano početi slaviti.

Poznat je raspored odigravanja polufinalnih utakmica. Dva tjedna nakon četvrtfinala, odnosno u srijedu 26. svibnja u 17 sati, igrat će se polufinala. U njima će se sastati pobjednici susreta Mladosti Sigetec i Ferdinandovca te Borca i Rudara. Drugi par činit će bolji iz utakmica Radnik-Križevci i Mladost Kloštar Podravski te Tehnika i Tehničar.

Županijski kup, četvrtfinale, srijeda 12. svibnja, 17 sati:

Tehnika Koprivnica – Tehničar
Borac – Rudar G
Radnik-Križevci – Mladost KP
Mladost S – Ferdinandovac

čitam...