Početak rehabilitacije

Tanja Tisaj na dugom je putu oporavka od teške ozljede, Hrvoje Tisaj: Takav je život, imaš sve pa nemaš ništa, vjerujemo i to je sve što možemo

Ima otvorene oči i trzne se na dodir, ali nema drugih reakcija, to je nešto što moramo dobiti kroz rehabilitaciju, nada se Hrvoje Tisaj.

16:30h
0
Tanja, Jan, Hrvoje i Fran Tisaj // Foto: Ivan Brkić
Tanja, Jan, Hrvoje i Fran Tisaj // Foto: Ivan Brkić

Početkom ožujka Tanja Tisaj imala je tešku nesreću na biciklu u kojoj je pala i zadobila ozljede glave. Nakon intenzivne njege, operacije, inducirane kome i boravka po bolnicama, sada je u procesu dugotrajne i polagane rehabilitacije u Krapinskim toplicama.


Uspješna i svestrana sportašica, bivša reprezentativka u karateu i atletici, Tanja je dio koprivničke obitelji koja je poznata svim ljubiteljima sporta. Njen suprug Hrvoje, biciklist i jedan od glavnih ljudi u kartingu, zajedno s njom usadio je sinovima Franu i Janu ljubav prema sportu te danas i oni osvajaju odličja, ponajprije u atletici i triatlonu.

Portal evarazdin ovih je dana proglasio Tanju Tisaj jednom od najboljih menadžerica u Varaždinskoj županiji. Istaknuli su da je jedina žena u tročlanoj upravi ACG Lukapsa, ludbreške tvrtke koja upravlja sa 17 milijuna eura i bavi se proizvodnjom kapsula za lijekove.

Foto: Facebook Hrvoje Tisaj

Kao što nam je rekao Hrvoje Tisaj, to je jedna lijepa vijest u trenutnoj borbi koju Tanja i oni koji su uz nju svakodnevno vode.

– Dok sam danas to vidio, ostao sam ‘paf’. To je lijepa vijest, takav je život, imaš sve pa nemaš ništa. Sada tu energiju moramo iskoristiti da sve posložimo – kaže Hrvoje.

Supruga mu je prije dva tjedna prebačena na rehabilitaciju u Krapinske toplice, gdje nastavlja s procesom oporavka nakon teške ozljede.

– Dug je put oporavka koji može potrajati i do nekoliko godina. Nadamo se svemu najboljemu, vjerujemo i to je sve što trenutno možemo – smatra Hrvoje.

Rehabilitacija bi trebala Tanji pomoći da se oporavi i stekne što više sposobnosti koje je imala i prije nesreće.

Fran Tisaj // Foto: Arhiva
Fran Tisaj // Foto: Arhiva

– Probudila se i gleda, na trenutke reagira, ali još ne govori, nije još u toj fazi, treba joj logoped. Ima otvorene oči i trzne se na dodir, ali nema drugih reakcija, to je nešto što moramo dobiti kroz rehabilitaciju – nada se on.

Liječnici još ne daju konkretne prognoze, no ono što je sigurno je da i Tanju i njenu obitelj čeka daljnja borba.

– Rekli su nam da će oporavak biti dug i težak, minimalno šest mjeseci do godinu dana u prvom dijelu rehabilitacije. Ozljeda je bila teška, treba puno raditi, a ishod se ne može znati – zaključuje Hrvoje.

Iako su prognoze nezahvalne, svi koji imalo poznaju Tanju Tisaj i njenu obitelj znaju da im je upravo borba najjača strana. Dosad je to bila borba na sportskim terenima i stazama, a sada ih čeka potpuno drukčija borba, teža i od najdulje i najnapornije utrke. Uz njih smo svim srcem.

čitam...