donja dubrava

Tek punoljetni, ali pijani vozač u slijetanju okrenuo auto pun putnika na krov, ozlijeđena maloljetnica

Maloljetna putnica prevezena je u čakovečku bolnicu.

08:19h
0
nesreca donja dubrava ceeebddcbcc view article new
Foto: PU međimurska

– U nedjelju, 7. ožujka 2021. godine oko 7.30 sati u Donjoj Dubravi u Ulici Mihovila Pavleka Miškine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena maloljetna putnica iz osobnog automobila.

Upravljajući Renault Meganeom čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,28 promila, 18-godišnji ‘mladi vozač’ brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) zbog čega je prilikom izlaska iz zavoja sišao vozilom izvan kolnika, gdje je bočnim dijelom udario u betonske stupove. Nakon udara u stupove auto se prevrnuo na krov.

U automobilu, osim vozača, nalazilo se još pet putnika. U nesreći je ozlijeđena maloljetna putnica te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se zadobivene ozljede naknadno okvalificirati. Ostalo troje maloljetnih i 19-godišnji putnik iz Meganea, na sreću nisu ozlijeđeni.

Nakon utvrđivanja težine zadobivenih ozljeda maloljetne sudionice nesreće, okvalificirat će se i događaj u smisli prekršajne ili kaznene dogovornosti 18-godišnjeg vozača za skrivljenu prometnu nesreću – kažu iz PU međimurske.