knjižnica i čitaonica fran galović

Televizijski novinar Kristijan Petrović upoznat će Koprivničance s poviješću vještica

Predavanje Nečastive - povijest vještica od antike do danas održat će se u srijedu, u 18 sati, u prostoru Stručno-znanstvenog odjela.

08:54h
0
Foto: Facebook

Nečastive – povijest vještica od antike do danas naziv je predavanja koje će u srijedu, 15. rujna, u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović, s početkom u 18 sati održati Kristijan Petrović.

Kristijan Petrović televizijski je novinar više od dvadeset godina, a svoje slobodno vrijeme posvećuje “okultnoj povijesti”.

Interes za “okultnom poviješću” iskazuje od rane dobi kad su mu baka i otac čitali priče u kojima su ga najviše zanimale vještice, zmajevi i vukovi. S vremenom se preusmjerio u dublje istraživanje priča i negativaca pa je saznao da su mnogi likovi iz bajki bili protagonisti mnogim povijesnim događajima.

Žene su bile spaljivane, jer su optužene da su vještice, tek zakopani leševi su se otkapali jer su ljudi mislili da su vampiri, sudski procesi vodili su se protiv osoba koje su prozvane vukodlacima…

Tijekom godina zavirio je u brojne arhive i privatne biblioteke kako bi se oboružao povijesnim činjenicama, uz tek malo nezaobilazne antropologije, mitologije i legendi.

Ukoliko želite saznati više informacija o temama s kojima se Petrović bavi, dođite na predavanje u koprivničku knjižnicu.