20.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
knjižnica i čitaonica fran galović

Televizijski novinar Kristijan Petrović upoznat će Koprivničance s poviješću vještica
T

Predavanje Nečastive - povijest vještica od antike do danas održat će se u srijedu, u 18 sati, u prostoru Stručno-znanstvenog odjela.

Ne propustite

Nečastive – povijest vještica od antike do danas naziv je predavanja koje će u srijedu, 15. rujna, u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović, s početkom u 18 sati održati Kristijan Petrović.

Kristijan Petrović televizijski je novinar više od dvadeset godina, a svoje slobodno vrijeme posvećuje “okultnoj povijesti”.

Interes za “okultnom poviješću” iskazuje od rane dobi kad su mu baka i otac čitali priče u kojima su ga najviše zanimale vještice, zmajevi i vukovi. S vremenom se preusmjerio u dublje istraživanje priča i negativaca pa je saznao da su mnogi likovi iz bajki bili protagonisti mnogim povijesnim događajima.

Žene su bile spaljivane, jer su optužene da su vještice, tek zakopani leševi su se otkapali jer su ljudi mislili da su vampiri, sudski procesi vodili su se protiv osoba koje su prozvane vukodlacima…

Tijekom godina zavirio je u brojne arhive i privatne biblioteke kako bi se oboružao povijesnim činjenicama, uz tek malo nezaobilazne antropologije, mitologije i legendi.

Ukoliko želite saznati više informacija o temama s kojima se Petrović bavi, dođite na predavanje u koprivničku knjižnicu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rifovi revolucije

U Kino Velebit dolazi film koji je osvojio publiku diljem svijeta, stiže i autor na projekciju

Glazbeno-akcijska komedija Rifovi revolucije stiže u Koprivnicu. Film je nastao u Varaždinu, u kooprodukciji udruge Trash i udruge Rebl...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×