Tenis // Leonarda Mihoci druga na turniru u Virovitici

09:10h
0
Leonarda Mihoci i Rea Šijak // Foto: TK Koprivnica

Turnirom u Virovitici započeo je ovogodišnji ciklus turnira za najmlađe natjecatelje do 10 godina. Na turniru su boje Teniskoga kluba Koprivnica branila četiri natjecatelja, Leonarda Mihoci i Rea Šijak u konkurenciji djevojčica, te Matija Šimek i Tin Stunja kod dječaka.


Najbolji rezultat ostvarila je očekivano, najiskusnija od njih, Leonarda Mihoci, koja je zaustavljena tek u finalnom susretu. Natjecanje u ovim kategorijama započinje razigravanjem po grupama, a Leonarda je pobijedila u sva tri susreta grupne faze natjecanja, dok je Rea pobijedila u jednom susretu, a izgubila dva.

Leonarda je potom u polufinalu pobijedila Ivu Trogrlić iz Đurđevca sa 4/0, a izgubila finalni susret od Cindrić Rebeke iz varaždinskog Varteksa sa 4/2, 4/0. Rea je u brončanoj skupini pobijedila sve tećeplasirane igračice iz grupne faze natjecanja i osvojila prvo mjesto u brončanoj skupini.

Matija i Tin nastupili su po prvi puta na turniru do 10 godina, te su obojica u grupnoj fazi natjecanja pobijedili u jednom susretu, a izgubili dva, što ih je svrstalo u brončanu skupinu za dječake. U razigravanju u brončanoj skupini u susretu za treće mjesto Tin je pobijedio Matiju i osvojio treće mjesto u brončanoj skupini, a Matija je bio četvrti, što je za prvi nastup više nego dobar rezultat.

Ciklus turnira nastavlja se u Koprivnici, već iduće subote 2. svibnja, kada se planira nastup osjetno većeg broja natjecatelja koprivničkoga kluba.

Tin Stunja i Matija Šimek // Foto: TK Koprivnica

čitam...