- Oglas -

Nakon izvrsnog prvijenca objavljenog u travnju 2016., Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu, poznatiji kao duo Bow vs Plectrum, pripremaju novo izdanje.

Podsjetimo, njihov prvi album nazvan jednostavno Bow vs Plectrum donio je potpuno osvježenje na hrvatsku i svjetsku instrumentalnu etno scenu. Uz ugledne goste na prvom albumu (Žan Tetičkovič, Vlatko Stefanovski, Matija Dedić, Theodosii Spassov) duo je ostvario zapažen uspjeh kod nas i u inozemstvu.

U godinu i pol dana, nakon prvog izdanja obišli su cijelu Hrvatsku, svirali u BiH, Srbiji i Sloveniji, Austriji i Belgiji, odsvirali američku turneju s koje su se vratili s priznanjima od američkog kongresa i kalifornijskog senata, a nedavno su ostvarili i sjajan uspjeh u Kini.

- Oglas -

Novi album, danas objavljen u nakladi Aquarius Recordsa, nazvan Strings Onlysnimljen je u suradnji sa Zagrebačkom Filharmonijom.

Filharmonija spot
Snimanje spota u Koprivnici // Foto: Ivan Brkić

‘Prije točno godinu dana svirali smo u Kennedy centru, a danas izlazi album sa filharmonijom. Dreams really come true’, napisao je danas Hojsak na svom Facebook profilu.

– Na našem novom albumu htjeli smo napraviti korak više te se predstaviti svijetu, ne samo kao vrhunski instrumentalisti nego i kao skladatelji i orkestratori, gdje smo svoje postojeće i neke nove skladbe aranžirali za solo kontrabas i solo tamburu uz pratnju gudača. Velika nam je čast što imamo priliku surađivati sa Zagrebačkom Filharmonijom, našim najrenomiranijim ansamblom. Oni koji su imali prilike čuti album reagirali su sjajno, a jedan od njih je i kultni skladatelj s BBC-a Bill Connor, koji je napisao i prvu recenziju koja se nalazi u knjižici albuma. Orkestrom je majstorski ravnao dirigent Igor Tatarević, a produkciju potpisuju Krešimir Seletković i Filip Vidović – rekao je o albumu Tihomir Hojsak.

Filharmonija spot
Filip Novosel // Foto: Ivan Brkić

Novi album predstavit će skladba Filipa Novosela, Mista Dance, za koju je snimljen i video.

– Ovu skladbu napisao sam još tijekom studija u New Yorku, a posvećena je mojoj rodnoj Slavoniji te je bazirana na slavonskom kolu Mista. Skladba izvrsno predstavlja ono čime se Tihomir i ja bavimo, a to je autohtoni hrvatski kulturni proizvod baziran na hrvatskoj baštini, a za fenomenalni spot pobrinula se ekipa iz Cinematic studija iz Osijeka, redatelj Josip Grizbaher, uz svoje asistente Marka Džavića i Tomislava Šilovinca,“ – kaže Filip Novosel.

Novi spot već se može pogledati na youtube kanalu dua Bow vs Plectrum, a dostupan će biti i na facebook stranici i web stranici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime