Tijekom vikenda iz prometa isključeno 26 vozača

10:52h
0
ilustracija

Tijekom vikenda, od 14. do 17. listopada, na području PU koprivničko – križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je 108 prekršaja.

Utvrđen je 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, devet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilom, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja oduzimanja prednosti prolaska, dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Tijekom provedbe aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju za smještaj do otriježnjenja smješteno je bilo devet vozača, dok je sedam vozača uhićeno, te su protiv istih provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su  kažnjeni novčanim kaznama, uvjetnim kaznama zatvora, te zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Iz prometa isključeno je 26 vozača i sedam vozila, te su utvrđena četiri prekršaja iz Zakona o obvezno osiguranju  u prometu.

 

Najveća koncentracija alkohola, u nadzoru prometa, utvrđena je u subotu, 15. listopada, u 23.30 sati, kada je hrvatski državljanin (1982) u Starogradskoj ulici u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,70 g/kg.Isti je bio smješten u posebnu prostoriju za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom vikenda zabilježeno je 10 prometnih nesreća od čega dvije nesreće s povrijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobile teške tjelesne ozljede i jedna osoba lake tjelesne ozljede.

čitam...