7.4 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Mjere Vlade

U Tratinčici se provodi anketa o dvosmjenskom radu do 21 sat, ravnateljica Ida Šipek: Ima roditelja koji jesu za smjenski rad, ali ne žele da se dijete izdvaja iz skupine
U

Upisi u vrtić tako će ove godine krenuti već 5. ožujka upravo da bi se vidjelo hoće li s novoupisanom djecom doći do povećanja broja zahtjeva za smjenskim radom.

Ne propustite

U koprivničkom Dječjem vrtiću Tratinčica ovih se dana provodila anketa među roditeljima, putem koje su se izjašnjavali ima li potrebe da radno vrijeme u vrtiću bude dvosmjensko, odnosno da se formira nova skupina u koju bi djeca dolazila od 11 do 21 sat. 

– Evo ovih će dana kompletna anketa doći do mene, no za sada, po tome što sam mogla iščitati, ima roditelja koji jesu za smjenski rad, ali nisu opet za to da se dijete iz postojeće skupine izdvaja u novoformiranu skupinu. To bi bila jedna mješovita grupa gdje bi djeca bila od sedam do tri, a onda od 11 do 21 sat. U njoj bi djelovala tri ili četiri odgojitelja – objasnila nam je ravnateljica Ida Šipek.

Inače, vrtić ima osiguran produženi boravak djece, odnosno dežurstvo do 16.30 sati. U manjoj je mjeri onih koji zaista trebaju čuvanje djeteta do kasno navečer te se pokazalo da po većinu djece roditelji ipak dolaze oko 15 sati. 

Podravkina donacija
Ida Šipek//Foto: Ivan Brkić

– Ako se primjerice, javi pet roditelja, nisam sigurna hoće li se osigurati taj smjenski rad. Morat ćemo za takve slučajeve ipak pronaći neko drugo rješenje. Opet treba gledati i na to da će takav boravak djeteta u vrtiću, u toj poslijepodnevnoj smjeni znatno utjecati na bioritam djeteta. Jer, takvo dijete će doći oko 11 sati, ići spavati tek oko 15 sati, a doći će kući tek kasno navečer – kazala je ravnateljica.

Upisi u vrtić tako će ove godine krenuti već 5. ožujka, upravo da bi se vidjelo hoće li s novoupisanom djecom doći do povećanja broja zahtjeva za smjenskim radom.

Ta se tema našla i na aktualnom satu koprivničkog Gradskog vijeća. Pitanje je postavila Danijela Glavosek Kovačić, nezavisna vijećnica te ju je zanimalo u kojoj je fazi ova inicijativa kada je riječ o koprivničkom vrtiću.

Gradonačelnik Mišel Jakšić  je najavio kako je najizglednije da će biti održana i posebna sjednica vezana za vrtić, s obzirom na to da se spremaju određene promjene te da će se anketom vidjeti kakve su realne potrebe za dvosmjenskim radom.

Inače, Vlada je na posljednjoj sjednici održanoj krajem godine usvojila Smjernice za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2018. do 2020. godine, među kojima je i specijalni program za zapošljavanje u vrtićima, gdje će se uvesti dodatno osoblje za dvosmjenski rad kao dodatak demografskoj mjeri.

Spomenimo i to da vrtić idući tjedan organizira Dan otvorenih vrata prema sljedećem rasporedu i to u svakom objektu od devet do 10.30 sati. Evo rasporeda:
26.2. Zvjezdica (F.Mraza), Vjeverica (Vinica),  Lastavica (Reka)
27.2. Crvenkapica (Kampus), Loptica (I.Generalića), Kockica (J.J.Strossmayera), Pčelica (Opatička)
28.2. Bubamara (Trg p. heroja), Tratinčica (Trg p.heroja), Bombončić (engleska grupa;Trg p.heroja), Ivančica (A.Starčevića)

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Špica

Kako dobar look! Sviđa nam se sve na njoj, hlače i jakna su top, a jedan detalj obara

Iako je subota prošla u znaku sivih oblaka, sramežljivo sunce u prijepodnevnim satima pokazalo je svoju moć i "namamilo"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×