krenula istraga

Trojac čuo da će braća dobiti hrpu love, što je dovelo do prijetnji i ucjena, Danijel Oršuš: Rekli su nam da im predamo 100 tisuća kuna inače će na kuću baciti bombu

U dogovorenoj zasjedi braća su na parkiralište bacila vreću, ali s papirima. Ucjenjivači su trebali doći po nju, a iza braće se vozila policija.

13:53h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv trojice mladića koji su od dvojice braće muškaraca pokušali pokušali iznuditi novac.


Riječ je mladićima sa šireg koprivničkog područja, starih 26, 20 i 25 godina.

Što se zaista dogodilo, ispričao nam je u naselju Autoput u Drnju Danijela Oršušš, brata Miroslava Baloga (uzeo suprugino prezime), koji su policiji prijavili slučaj prijetnji. Naime, kad se proširila priča o dobročinitelju koji dijeli novac, nastao je metež i počele su ucjene među Romima.

Foto: Matija Gudlin
Danijel Oršuš i Dragica Oršuš kažu da nisu sreli dobročinitelja // Foto: Matija Gudlin

– Kad smo čuli za tog čovjeka, zvali smo ga da nam pomogne. Novac nikad nismo dobili, ali su nam trojica koji su čuli da ćemo ga dobiti, svakodnevno prijetila mobitelom. Rekli su nam da im iza Cerina predamo 100 tisuća kuna u vreći inače će nam na kuću baciti bombu. Bilo nas je strah za vlastiti život, spavali smo kod naše majke – kazuje on.

Slučaj su u konačnici prijavili policiji. U akciji zasjede, priča nam Danijel, potom su iza Cerina u dogovorenom terminu bacili vreću, ali ne s novcem, nego s papirima, a policija je čekala ucjenjivače.

Dobročinitelj je novac smatrao utegom oko vrata te ga je podijelio pa otišao na liječnje.

Kako navode iz državnog odvjetništva, trojica mladića su u siječnju ove godine u Botovu i Drnju u više navrata mobitelom nazivali 33-godišnjaka i tražili od njega da skupi 100.000 kuna, stavi ih u vrećicu i odnese na parkiralište kod gradskih bazena.

U protivnom, prijetili su da će baciti bombu u kuću i ubiti sve muške članove obitelji. Taj 33-godišnjak je onda zatražio zaštitu policije pa se predaja novca nije dogodila. Isti novčani iznos trojac je više puta mobitelom tražio i od 25-godišnjaka.

Njemu su dali upute da novac ostavi u vrećici na parkiralištu kod jednog trgovačkog centra ili će ga ubiti, no i on je zatražio policijsku zaštitu i nije im predao novac.

 

čitam...