Troje ljudi zaposlit će se u koprivničkoj gradskoj upravi na poslovima legalizacije

06:53h
0
Gradska vijećnica u Koprivnici

– Od 6528 zaprimljenih zahtjeva za legalizaciju, u koprivničkom Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša  riješen je 361 predmet. Riječ je o, za hrvatske nivoe, prosječnoj učinkovitosti kojom s obzirom na raspoložive radne kapacitete, moramo biti zadovoljni – rekla nam je to pročelnica Maja Ištvan Krapinec te najavila bolju učinkovitost. 


– Bude li sve prema planu, slijedeći tjedan dolazi troje novih djelatnika i od slijedećeg tjedna krećemo bržim tempom izdavanja dozvola.

U ovom upravnom odjelu dodatno će raditi jedan novi referent za prostorno uređenje sa srednjom stručnom spremom te dvije visokoobrazovane osobe pravne i arhitektonske struke koje će raditi na poslovima legalizacije, pojašnjava pročelnica Ištvan Krapinec:

– Zbog potrebe posla i zbog povećanog obima posla zaposlit ćemo djelatnike na 6 mjeseci s mogućnošću produžetka odnosno zaposlit će se na godinu dana.

Zanimljivo je da je za radno mjesto referenta srednje stručne spreme konkuriralo 22-oje, a za dva radna mjesta visokoobrazovanih stručnjaka 12-ero zainteresiranih za rad na legalizaciji.

Recimo i da će u koprivničkoj gradskoj upravi posao dobiti još jedna osoba sa srednjom stručnom spremom. Riječ je o zamjeni za rodiljni dopust na mjestu referenta za komunalnu naknadu, a za to radno mjesto konkurirala je 31 osoba.

Izvor: Radio Drava

čitam...