Olakšice

U Đurđevcu roditelji oslobođeni plaćanja vrtića, produljenog boravka i školske prehrane

Za djecu koju roditelji nemaju gdje zbrinuti, vrtić i škola i dalje organiziraju dežurstva, uz pridržavanje svih propisanih mjera zaštite od koronavirusa.

08:26h
0
Foto: djurdjevac.hr

U Đurđevcu će od 16. ožujka do prestanka mjera Vlade RH vezanih za koronavirus roditelji biti oslobođeni plaćanja usluga dječjeg vrtića sukladno broju dana izostanka djeteta iz vrtića.

– Iznos plaćanja umanjit će se za one dane koje djeca ne provedu u vrtiću. Osim toga, roditelji se oslobađaju plaćanja usluga školske prehrane i produženog boravka sukladno broju dana izostanaka učenika iz škole. Ukoliko su roditelji već platili puni iznos navedenih usluga za mjesec ožujak, razlika koju su platili za one dane kada djeca nisu bila u školi ili vrtiću prenijet će se na budući period kad opet krene nastava u školi i programi u vrtiću – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Za djecu koju roditelji nemaju gdje zbrinuti, vrtić i škola i dalje organiziraju dežurstva, uz pridržavanje svih propisanih mjera zaštite od koronavirusa, a kada je riječ o upisima u novu vrtićku i školsku godinu roditelji će o svemu biti pravovremeno obaviješteni putem Podravskog radija te službenih stranica Grada Đurđevca.