kazalište oberon

U dvoranu Domoljub povodom obljetnice osnivanja logora Danica dolazi predstava Dječak koji je govorio Bogu

Kao uvod u predstavu, Damir Mađarić o istoimenoj knjizi govorit će u četvrtak u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica.

08:36h
0
Kosi
Foto: POU Koprivnica

Kazališna predstava Dječak koji je govorio Bogu kazališta Oberon održat će se u četvrtak i petak 15. i 16. travnja u 19 sati u dvorani Domoljub, a uz podršku Židovske općine Koprivnica i Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica te u suradnji s Gradom Koprivnicom. Povod je 80. obljetnica osnivanja logora Danica. Ulaz je besplatan.

Radi se o monodrami nastaloj na motivima istoimenoga romana koju izvodi glumac kazališta Virovitica Goran Koši. Predstava je nastala po istinitom događaju, a govori o židovskom dječaku znakovitog imena Emanuel (S nama Bog!) koji s bakom i djedom živi u malome gradu kojega zahvaća Drugi svjetski rat. Njegov put nastavlja se u zloglasnom logoru Auschwitz gdje postaje dio glumačke družine Otta Molla. Režiju i dramaturgiju potpisuje Damir Mađarić.

Uzevši u obzir epidemiološke mjere, ograničen je broj ulaznica pa svoje besplatne primjerke osigurajte na blagajni dvorane Domoljub radnim danom od 13 do 17 sati ili na broj 048/222-390.

Osim toga, kao uvod u predstavu, Damir Mađarić o istoimenoj knjizi govorit će u četvrtak u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica.

– Program je podložan izmjenama uslijed promjene epidemiološke situacije, stoga pratite web stranicu te Facebook stranicu POU-a Koprivnica za točne informacije – poručuju organizatori.