VIŠE OD 70 000 DOZA

U Hrvatsku sljedeći tjedan stiže rekordna količina cjepiva, najavljeno pokretanje platforme za prijave

Podsjetimo, cijepljenje opće populacije počelo je protekli vikend u dvorani Srednje škole Koprivnica.

12:13h
0
Cijepljenje koronavirus // Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je kako sljedeći tjedan u Hrvatsku stiže 71 325 doza cjepiva, više nego ukupno u posljednjih mjeseca dana, piše jutarnji.hr. Točnije, riječ je o 18 525 doza tvrtke Pfizer i BioNTech u ponedjeljak, 16 800 Modernina u utorak te još 36 000 AstraZenecina.


Posljednjih tjedana bilo je problema s isporukom cjepiva. Ove brojke, dodaje Jutarnji, znače da bi se u jednome tjednu moglo cijepiti 70 000 građana. Time bi se ubrzalo cijepljenje na punktovima, ako liječnici obiteljske medicine neće isto moći provesti u vlastitim ambulantama.

Podsjetimo, cijepljenje opće populacije počelo je protekli vikend u dvorani Srednje škole Koprivnica, o čemu smo pisali ovdje.

– Sljedeći tjedan proradit će dodatna platforma za prijavu građana za cijepljenje. Naime, uz prijavu obiteljskom liječniku, prijave će biti moguće i na platformi www.cijepise.hr koja će biti povezana sa županijskim zavodima za javno zdravstvo – najavio je ministar zdravstva Vili Beroš, dodavši kako će građani putem te platforme, a ne samo od svojih liječnika, moći biti obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja, prenosi jutarnji.hr.

čitam...