U javnim radovima zaposleno 20 novih osoba

14:39h
0
U javnim radovima zaposleno je 20 osoba
Ilustracija

 

Zahvaljujući dobroj suradnji Grada Koprivnice i Zavoda za zapošljavanje, u petak je započeo novi ciklus javih radova.  Dvadesetak Koprivničanaca, koji su u evidencijama nezaposlenih dulje od tri godine, radit će u slijedećih 5,5 mjeseci u gradskim službama, Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ te u Crvenom križu. Gradonačelnik Zvonimir Mršić rekao je da će u gradskim službama raditi na pomoćnim poslovima te konkretno naveo:

– Radit će na primjerice organizaciji radnog vremena i reda u Domu mladih, pomoći će tu nama u Gradu Koprivnici oko dostave i nekih drugih poslova, pomoći će u sportskim dvoranama da se kvalitetno organizira vrijeme, u provođenju Odluke o komunalnom redu i uređenju prometa. Dakle pomoći će komunalnom i prometnom redaru u uvođenju više reda u Gradu Koprivnici. Dakle neće biti oni klasični komunalni poslovi nego će biti neki poslovi koji imaju neku drugačiju kvalitetu – rekao je gradonačelnik.

 Plaću od oko 2.500 kuna isplaćivat će im Zavod za zapošljavanje. Za spomenuti je i da je ove godine kroz javne radove u Koprivnici privremeno zaposlenje dobilo stotinjak dugonezaposlenih građana.