U Koprivnici i Križevcima danas i sutra Porezna uprava i Carina provode pojačan nadzor fiskalizacije

10:46h
0
brojke-statistika-proracun

Iz Hrvatske obrtničke komore javljaju da će u Koprivnici, Križevcima i Rijeci ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom, provoditi pojačane nadzore u razdoblju od 17. do 19. rujna.

U Koprivnici će nadzor provoditi na području Zrinskog trga i Ulice hrvatske državnosti, a u Križevcima na Trgu Josipa Juraja Strossmayera.

Ministarstvo financija, Porezna uprava najavilo je pojačanu provedbu nadzora fiskalizacije. Kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Stoga, Porezna uprava obavještava sve porezne obveznike da će se u suradnji s Carinskom upravom u narednom razdoblju provoditi pojačane nadzore fiskalizacije. Prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje, primijenit će se sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostora.

Nadzori fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju.

Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je  pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršaje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike.

Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa „Pišite nam“ http://www.porezna- uprava.hr/bi/Stranice/Pisite- nam.aspx ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave.