U Koprivnici održana 32. međunarodna atletska utrka

14:40h
0

101108-utrka-mU povodu Dana grada, u nedjelju 7. studenoga na Zrinskom trgu održana je 32. Međunarodna atletska utrka Grada Koprivnice na kojoj je sudjelovalo oko tisuću sudionika, a otvorenom ju je proglasila zamjenica gradonačelnika Vesna Želježnjak.

Pokrovitelj utrke je Grad Koprivnica, a organizator Zajednica športskih udruga Grada Koprivnice u suradnji s Obrtničkom školom Koprivnica i atletskim sucima grada Koprivnice. Start i cilj utrke bili su na Zrinskom trgu, a staze utrka prolazile su gradskim ulicama, trgovima i Gradskim parkom.

U seniorskoj muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Tamas Kovacs iz Mađarske , kod žena najbrža je bila Livia Toth također iz Mađarske. U kategoriji veterana prvo mjesto osvojio je Goran Gregurec iz AK Podravski list. Emilio Nemčić iz Križevaca bio je prvi u juniorskoj konkurenciji, dok je kod žena prva bila Anja Šimunčić iz Križevaca.

U kategoriji osnovnih škola prvo mjesno osvojila je Osnovna škola “Braća Radić”, druga je bila Osnovna škola “Antun Nemčić Gostovinski”, a treća Osnovna škola “Đuro Ester”.

Lakše ozlijeđenih sudionika bilo je ukupno šest, a uglavnom se radilo o ogrebotinama na laktovima i koljenima zadobivenim uslijed pada. Svu potrebnu pomoć pružila je dežurna ekipa hitne medicinske pomoći koja je cijelo vrijeme bila prisutna na mjestu zbivanja.

čitam...