U Koprivnici osnovana nova Udruga „Terra Podraviana“

08:33h
0

S jučerašnjim datumom u Koprivnici je osnovana nova Udruga koja će djelovati pod imenom ”Terra Podraviana”. Cilj novoosnovane koprivničke Udruge je promicanje umjetnosti, edukacije na temu zaštite okoliša, promocije zavičajnih, kulturnih i prirodnih dobara kao i izrada unikatnih suvenira na tu temu, povezanost i udruživanje u projekte sa drugim i sličnim udrugama.

”Terra Podraviana” je već sada ostvarila određenu suradnju sa Ludbreškom udrugom mladih entuzijasta Lumen.

Ova Udruga će također organizirati radionice, predavanja, istraživanja i ostale aktivnosti vezane uz umjetnost, ekologiju, očuvanje i interpretaciju zavičajne baštine, organizirati gostovanja kazališnih predstava, koncerte opće alternativne kulture, sudjelovati na domaćim i međunarodnim skupovima.

Važan segment udruge”Terra Podraviana” je edukacija pa tako u sklopu udruge djeluje Dramska skupina ”Knock- knock” koja od početka rujna tekuće nam godine u koprivničkom Domu mladih  počinje sa godišnjim upisima gdje će zainteresirani moći naučiti tehnike glume, a svoje znanje koristiti kroz izvođenje u raznim tipovima kazališnih predstava, filmova, glazbenih spotova, video najava i sl.

U planu je i aktiviranje radionica likovne i plesne kulture.

Za predsjednika udruge ”Terra Podraviana” izabrana je Ivana Kranželić, za dopredsjednika Zoran Gavrilović, a za tajnika udruge Tomislav Bratković.

čitam...