IZVJEŠĆE STOŽERA

U koprivničkoj bolnici preminula jedna pozitivna osoba, zabilježeno 57 novih slučajeva

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 145 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, poručuje Stožer.

09:40h
0
Foto: Jurica Karan
Ilustracija // Foto: Jurica Karan

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je novo priopćenje.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 57 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno su aktivna 202 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 26 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 30 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1935. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 6697 osoba, tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 145 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus. Od početka pojave koronavirusa na području županije je testirano 25349 osoba – stoji u priopćenju Stožera.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – dodaju.