IZVJEŠĆE

U koprivničkoj bolnici preminule tri osobe, u županiji potvrđen 131 novi slučaj zaraze koronom

Podsjetimo, jučer je na županijskom području evidentirano 148 novih slučajeva zaraze.

09:34h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je novo priopćenje o broju novooboljelih od koronavirusa.


– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđen
131 novi slučaj bolesti COVID-19. Dio nalaza još se očekuje.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 908 slučajeva bolesti
COVID-19, 84 osobe su ozdravile, a na bolničkom liječenju nalazi se 71 osoba. U OB
Koprivnica preminule su tri osobe pozitivitetom na koronavirus (1932. g., 1949. g. i
1951. g.) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 187 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije zabilježeno je 2656 slučajeva bolesti COVID-19 – stoji u izvješću Stožera.

Podsjećaju kako su danas na snagu stupile nove epidemiološke mjere.

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite RH

Podsjetimo, jučer je na županijskom području evidentirano 148 novih slučajeva zaraze. Također, održana je konferencija za medije na kojoj je, između ostaloga, rečeno kako će se u Križevcima i Đurđevcu otvoriti punktovi za testiranje, dok će Koprivnica dobiti drive-in. Više o tome pročitajte ovdje.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, sukladno preporuci o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, apelira na građane da ukoliko netko od članova njihovih obitelji ima potvrđen pozitivitet na koronavirus, ostale članove obitelji koji razviju simptome odnosno bliske kontakte nije potrebno testirati na početku niti tijekom samoizolacije već je dovoljno javiti se svojem liječniku obiteljske medicine, kako bi se izbjeglo preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite apelira još jednom na sve sugrađane da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne te, da strogo primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard te koriste maske za lice u skladu s preporukama.

Obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

čitam...