osnivačka skupština

U Koprivničkom Ivancu osnovan Demokratski HSS, predsjednik Ivanac: Vratit ćemo vrijednosti nauka braće Radić

Osnovalo ga je više od 120 članova, a osnivači su dugogodišnji članovi Hrvatske seljačke stranke koji su se suprotstavili samovoljnom i nedemokratskom načinu rada.

14:38h
0
Foto: Demokratski HSS

U Koprivničkom Ivancu jučer je osnovana nova politička stranka u RH, Demokratski HSS. Osnovalo ga je više od 120 članova, a osnivači su dugogodišnji članovi Hrvatske seljačke stranke koji su se suprotstavili samovoljnom i nedemokratskom načinu rada, kazali su.

Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, Osnivačka skupština održana je u pet odvojenih prostora s ograničenim brojem prisutnih – dvoranama: Botinovec, Pustakovec, Goričko, Koprivnički Ivanec i Vijećnica. Više od 120 prisutnih osnivača bilo je putem najsuvremenije tehnologije međusobno povezano video i audio linkom te aplikacijom za on line konferencije putem interneta.

– Nakon brutalnih isključenja i suspenzija pripadnika inicijative koja se zalagala za održavanje nove skupštine, donijeta je odluka o osnutku Demokratskog HSS-a s ciljem okupljanja svih sljedbenika nauka braće Antuna i Stjepana Radića, ali i njihovih političkih slijednika dr. Vladka Mačeka i dr. Jurja Krnjevića, okupljenih oko zajedničkih vrijednosti, a ne sitnih političkih interesa – poručili su.

Za predsjednika stranke izabran je 34-godišnji Mateo Ivanac, rođen u Rijeci, a član HSS-a je 16 godina.

– Mladog čovjeka u Hrvatskoj može zadržati jedino njegov prosperitet. Na tome moramo raditi, moramo osmisliti političke okvire kako bi mladi čovjek imao prosperitet te kako bi ostao u zemlji. Pokušat ćemo ponovno u Hrvatsku vratiti vrijednosti zajedništva, čovječnosti i očuvanja sela, što su vrijednosti koje baštini nauk braće Radić – kazao je Ivanac.

Dodao je da trenutno imaju osam županijskih organizacija te da imaju različiti broj načelnika u tim organizacijama, a koji će izaći i na lokalne izbore u svibnju.

Jedan od potpredsjednika novoosnovane stranke je i Mario Švegović, načelnik Općine Koprivnički Ivanec te domaćin osnivačke skupštine.

Foto: Demokratski HSS
Foto: Demokratski HSS
Foto: Demokratski HSS
Foto: Demokratski HSS