15.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OSNIVAČKA SKUPŠTINA

Švegović u Koprivničkom Ivancu osniva novu stranku, Demokratski HSS, koja će okupljati nezadovoljnike Beljakovom politikom
Š

Demokratski HSS okuplja političke sljedbenike nauka braće Antuna i Stjepana Radića, utemeljitelje izvorne političke misli te njihovih političkih sljednika dr. Vladka Mačeka i dr. Jurja Krnjevića, poručuju u pozivu.

Ne propustite

Sredinom lipnja prošle godine, načelnik općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović objavio je kako napušta HSS. Nezadovoljan unutarstranačkom politikom koju je vodio predsjednik Krešo Beljak povukao je potez kojim je nakon 25 godina napustio stranku čime je njezin koprivničko-križevački ogranak prestao postojati. Švegović je tada političku karijeru nastavio kao neovisni kandidat.

Danas je pak stigao poziv za medije u kojemu stoji kako će se sutra u 13 sati, u društvenom domu u Koprivničkom Ivancu, održati osnivačka skupština Demokratskog HSS-a. Premda Švegović do same konferencije za medije – koja će uslijediti nakon izbora radnih tijela, donošenja odluke o osnivanju političke stranke, usvajanja statuta i programa, izbora za predsjednika, tajnika i ostalih pozicija te donošenja ostalih odluka – nije želio ništa govoriti, u pozivu stoji nekoliko detalja o novoj stranci.

– Demokratski HSS okuplja političke sljedbenike nauka braće Antuna i Stjepana Radića, utemeljitelje izvorne političke misli te njihovih političkih sljedbenika dr. Vladka Mačeka i dr. Jurja Krnjevića, a s ciljem da ponovno u politički prostor vratimo politike i vrijednosti čovječnosti, pravice, uključivosti i zajedništva kao temelje moderne i prosperitetne RH – navode u pozivu koji potpisuje predstavnica Inicijativnog odbora Valna Bastijančić Erjavec.

Kako su prošle godine HSS napustili i Švegovićevi kolege, odnosno općinski ogranci HSS Kalinovac, OO HSS Podravske Sesvete te OO Sveti Ivan Žabno, pretpostavka je kako će Demokratski HSS, kao što ime sugerira, okupiti članice i članove nezadovoljne politikom Beljakova HSS-a.

Ovime je načelnik Koprivničkom Ivanca istaknuo svoje ambicije daljnjeg bavljenja politikom, što ostavlja otvorene karte i za nadolazeće lokalne izbore, u kojima će vjerojatno biti kandidat, a ostaje pitanje za koju funkciju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čestitamo!

[FOTO] BRAVO! Atletičarka Josipa Mikulec srebrna na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske

Josipa Mikulec jučer je sudjelovala na Zimskog bacačkom prvenstvu Hrvatske koje se je održalo u Splitu. Josipa je branila boje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×