6.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U koprivničkim javnim radovima posao će dobiti 31 osoba
U

Ne propustite

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić, predstavnici Komunalca i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u ponedjeljak će predstaviti program Mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Godišnjeg plana poticanja zapošljavanja za 2009. godinu, a sukladno Nacionalnom planu za poticanje zapošljavanja za 2009. i 2010. godinu, Grad Koprivnica inicijator je i izvođač Programa javnih radova za teže zapošljive i dugotrajno nezaposlene osobe.

Navedenim programom obuhvaćena je ukupno 31 osoba, odnosno 18 teže zapošljivih i 13 dugotrajno nezaposlenih osoba, za razdoblje od 8. lipnja do 5. prosinca 2009. godine, priopćeno je iz gradske uprave.

 

Cilj programa je društveno korisnim radom afirmirati socijalnu uključenost i ublažiti posljedice nezaposlenosti kroz suradnju jedinica lokalne samouprave i institucija u njihovu vlasništvu, nevladinih udruga i sličnih institucija, te povećati zapošljivost teže i dugotrajno nezaposlenih osoba, s osobitim naglaskom na njihovu socijalnu uključenost.

Ciljne skupine Programa javnih radova za teže zapošljive osobe su nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih najmanje 12 mjeseci i nezaposlene osobe s invaliditetom, hrvatski branitelji, djeca i supružnici poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, samohrani roditelji, roditelji s 4 i više malodobne djece, roditelji djece s teškoćama u razvoju, roditelji djece oboljele od malignih bolesti, žrtve obiteljskog nasilja, liječeni ovisnici, žrtve trgovanja ljudima, azilanti, mlade osobe koje su izašle iz sustava skrbi domova za djecu, povratnici s odsluženja zatvorske kazne, prijavljene u evidenciju nezaposlenih najmanje 6 mjeseci.

Ciljna skupina Programa javnih radova za dugotrajno nezaposlene osobe su nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih najmanje 36 mjeseci.

Hrvatski zavod za zapošljavanje sufinancirat će 75 % bruto plaće teže zapošljivih i snositi troškove 100 % bruto plaće dugotrajno nezaposlenih, te putne troškove do 300,00 kn mjesečno po osobi za sve djelatnike.
Grad Koprivnica će snositi troškove 25 % bruto plaće za teže zapošljive osobe te troškove nabave zaštitne odjeće i obuće i sredstava za rad u cijelosti.

Partneri Grada Koprivnice u provođenju ovih programa su GKP „Komunalac” Koprivnica, gdje će zaposlenici obavljati poslove održavanja javnih površina u gradu Koprivnici, i Muzej grada Koprivnice, gdje će djelatnici obavljati pomoćne fizičke poslove..

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

privremeni rezultati

Obrađeno je preko 70 posto biračkih mjesta, HDZ ima 63 mandata, SDP 42, DP je pao za jedan

DIP je obradio preko 70 posto biračkih mjesta, a situacija na saborskim foteljama mijenja se iz minute u minutu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×