popunjavaju se kapaciteti

U križevačku zonu Gornji Čret dolaze dva nova investitora i to klaonica za perad i proizvodnja eko filtera, zasposlit će se 55 ljudi

Tvrtka Inter-Delta gradit će klaonicu za perad s najsuvremenijom, inovativnom tehnologijom koja u zatvorenim procesima brine i o zbrinjavanju svog otpada.

15:08h
0
Sastanak prije Gradskog vijeća // Foto: Krizevci.hr

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović i gradonačelnik Mario Rajn održali su konferenciju za medije na kojoj su predstavljene odluke koje će se naći na dnevnom redu 32. sjednice Gradskog vijeća i aktualnosti u radu Gradske uprave.


Najavili su da u poslovnu zonu Gornji Čret dolaze dva nova investitora, a riječ je o tvrtkama Inter-Delta i Bas.

– Tvrtka Inter-Delta gradit će klaonicu za perad s najsuvremenijom, inovativnom tehnologijom koja u zatvorenim procesima brine i o zbrinjavanju svog otpada, bez ikakve emisije štetnih plinova u atmosferu. Plan početka gradnje je kraj 2021. godine, a plan završetka gradnje u prvom kvartalu 2022. godine. U 1. fazi je planirano zapošljavanje 50 radnika – pojasnio je Katanović.

Tvrtka Bas će graditi proizvodnu montažnu halu površine 1250 metara kvadratnih, a bavit će se proizvodnjom ekoloških filtera te će otvoriti 5 radnih mjesta.

– Radosni smo i veseli što se poslovna zona Gornji Čret sve više i bolje puni i popunjava svoje kapacitete – zaključio je predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović.

Na dnevnom redu će se naći i izmjene i dopune Statuta Grada Križevaca i Poslovnika o radu Gradskog vijeća, a predsjednik Gradskog vijeća pojasnio je da se radi o izmjenama i dopunama koje se usklađuju sa Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi prema kojem će Grad Križevci imat jednog zamjenika gradonačelnika i 19 vijećnika Gradskog vijeća.

O aktualnostima u radu Gradske uprave govorio je gradonačelnik Mario Rajn koji je na početku istaknuo kako uspješno proveden postupak javne nabave za nadogradnju Dječjeg vrtića Križevci te kako po potpisu ugovora kreće prva faza radova.

Nadalje, u tijeku su radovi na uređenju multifunkcionalne kino dvorane u Razvojnom centru i tehnološkom parku koja će imati 85 sjedala s mjestima za osobe s invaliditetom te najmodernije 3D kino platno.

– Ukupna vrijednost je nešto manje od 2 milijuna kuna, rok izvođenja radova je 2 mjeseca tako da prve projekcije očekujemo početkom travnja – naglasio je gradonačelnik.

Osvrnuo se i na problem vodoopskrbe mještana Apatovca dodavši kako je u tijeku dezinfekcija i ispiranje stare i nove mreže: „Realizacijom ovog projekta riješeno je pitanje vodoopskrbe Apatovca, Gornje i Donje Glogovnice, Jarčana, a uskoro kreće izgradnja spojnog cjevovoda prema Marinovcu. Kreću i radovi u Bojnikovcu, koji će uz Marinovec u potpunosti biti isfinanciran iz gradskog proračuna.“

čitam...