NEKI NOVI VJETROVI

U Kunovec stigla pojačanja iz Austrije koja će i trenirati pa žele i vrh, Blažic: Mogli smo zatvoriti klub ili dovesti igrače izvana

Pripreme kreću krajem mjeseca, utakmice su već dogovorene, a novi pristup možda promjeni mišljenje nekolicine navijača nezadovoljne što kadar nema vlastitih žitelja.

16:30h
0
Serafin Palić i Luka Gojević // Foto: Mladen Šajković

Bratstvo Kunovec proteklu sezonu Prve ŽNL okončalo je na trećem mjestu, tri boda iza drugog Borca te s 15 zaostatka za prvakom Tomislavom.


Problematično je što klub nerijetko nailazi na uvredljive komentare, uzevši u obzir da se svlačionica sastoji od, kako nam je potvrdio predsjednik Siniša Blažic, isključivo igrača sa zagrebačkog područja. Pritom valja istaknuti kako je domaći dečko Dominik Petran otišao u Drnje.

– Mi naše igrače nemamo. Za jednako novca koliko bi bilo potrebno za dovođenje domaćih, koprivničkih igrača, stigli su nam zagrebački. S domaćima smo se borili za opstanak, a sa zagrebačkim za prvo mjesto. Prosječni igrači hoće velike iznose kako bi došli u klub koji se bori za opstanak. Mogli smo zatvoriti klub ili dovesti igrače izvana – govori Blažic.

Kako tvrdi prvi čovjek kluba, ispočetka je to bilo posebno isplativo jer su Zagrepčani u Kunovec stigli za prihvatljiv novac. No, tada su vidjeli koliko drugi nude zbog čega se pojavila opasnost ostanka bez momčadi.

– Više nitko nije zadovoljan jer mogu zaraditi više. No, postigli smo dogovor, svi su zadovoljni. Bitno im je igrati zajedno, ne žele se podijeliti po brojnim sredinama – pojasnio je.

Bratstvo Kunovec - Borac Imbriovec 05.11.2017. // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
‘Takvog igrača nije bilo zadnjih deset godina’

Blažic se posebno dotaknuo Ivana Hajdića, najboljeg strijelca najvišeg ranga županijskog nogometa s 28 pogodaka.

– Mislim da takvog igrača nije bilo zadnjih deset godina. Vrkić je zabio više, ali je odigrao sve utakmice, dok Hajdić na njih sedam nije bio – smatra.

Sljedeći dragulj možda se nalazi u novome trojcu Bratstva. Stigli su vezni igrač Kruno Hruškar iz Nedeljanca te dvojac iz austrijske niže lige, napadač Serafin Palić i stoper Luka Gojević. Iz kluba navode kako su obojica posebno dobre dane svoje karijere zajednički proveli igrajući Dugome Selu. Zanimljivo je kako kao najveće pojačanje Blažic vidi novi pristup koji će klub njegovati. Naime, plan je da trener Dejan Zrinski, koji je klupu naslijedio odlaskom Željka Juga i koji će na njoj sjediti i sljedeće sezone, putuje u zagrebačko Blato gdje će s igračima odrađivati jedan trening tjedno.

– Tri smo boda zaostali za Imbriovčanima koji su, kao i ostali, trenirali više puta tjedno. Vjerujemo kako ćemo sada uz jedan trening tjedno podignuti kvalitetu igre za 20 ili 30 posto. Time ćemo dobiti puno više nego bilo kojim novim igračem – govori Blažic.

Kruno Hruškar // Foto: Mladen Šajković
‘Cilj nam je borba za prvo mjesto’

Pripreme kreću krajem mjeseca, utakmice su već dogovorene, a novi pristup možda promjeni mišljenje nekolicine navijača nezadovoljne što kadar nema vlastitih žitelja.

– Rekao bih da su navijači strašno dobro prihvatili dečke, a i oni njih. Bez brige, unatoč tome što svašta možemo čuti, navijači znaju imena igrača. Svjesni su kako igrača u Kunovcu nemamo. Imali smo juniorske prvake sastavljene od igrača Kunovca, Goričkog i Botinovca. Svi su mogli igrati za prvu momčad, no otišli su tijekom ljeta u Njemačku. Ostali smo bez ikoga – priča Blažic, ipak istaknuvši i pohvalivši Danijela Bačanija, 16-godišnjaka koji redovito nastupa za prvu momčad.

Na njegovu primjeru Blažic kaže kako imaju pet potencijalnih juniora koji će, vjeruje, biti među glavnim igračima županijske lige.

–  Već sada ćemo ih stavljati ovisno o rezultatu. Radi se o mladim dečkima koje ćemo polako uvoditi u, zapravo, dosta tešku ligu – pojasnio je.

Ukoliko se ostvari njegov i plan vodećih ljudi u klubu, mladići bi se mogli već sada boriti za naslov Prve ŽNL. Kao glavni konkurent postavlja se Borac. Tomislav je otišao u višu ligu.

– Cilj nam je borba za prvo mjesto, imamo podjednake šanse kao i Imbriovec. Možda su oni iskusniji, ali su naši tehnički bolji za stepenicu iznad svih u ligi.Realan je plasman u vrh, no vidjet ćemo što će biti – zaključio je.

čitam...