welcome spring

U Ludbregu ovaj vikend na rasporedu utrke i prezentacija šetnica za osobe u invalidskim kolicima

Sve aktivnosti održavat će se na Otoku mladosti.

09:51h
0
mg
Foto: Aleksandar Horvat

Posljednjeg vikenda ludbreškog Welcome spring festivala održat će se dvije utrke te prezentacija prilagođenih šetnica za osobe u invalidskim kolicima.

Gravel biciklizam, koji spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji. Organizatori, tako, pripremaju kružnu rutu oko Kalnika dužine 80 kilometara i 1316 metara ukupnog uspona, uglavnom po makadamskim putevima, a održat će se u subotu, 27. ožujka. Dakle, ruta ide do Kalnika pa natrag prema Ludbregu. Start utrke bit će na Otoku mladosti u 10 sati. Bit će postavljene i tri feed zone na kojima će sudionici moći nadopuniti bidone izotoničnim napicima i vodom te se poslužiti hranom.

Osobe u invalidskim kolicima, nadalje, isprobat će šetnice i staze prilagođene za osobe s invaliditetom.

– Plitvička jezera ili mnogi drugi Nacionalni parkovi i Parkovi prirode nisu prilagođeni osobama u kolicima i one ne mogu uživati u prirodi na taj način, ali zato će moći uživati na ludbreškom Otoku, u promatranju labudova, ptica i sve to samostalno ili uz asistenciju, u kolicima, po stazama duljine 10-ak kilometara. To je jedan projekt na kojem ćemo ustrajati. Sve nas je to zapravo naučila udruga Ludbreško sunce koja brine o osobama koje su ili doživjele neku nesreću ili su stekle neki invaliditet rođenjem. Taj senzibilitet da postoje drugi, drugačiji ljudi koji imaju malo više problema nego mi je bila i osnova da krenemo u priču pretvaranja Ludbrega kao njihova grada prijatelja – kaže  gradonačelnik Dubravko Bilić.

Sedmo izdanje Crazy Hill Trail utrke, koja je svojevrsno putovanje kroz prekrasan krajolik ludbreških i kalničkih brežuljaka i šuma, održat će se u nedjelju, 28. ožujka. Ova tradicionalna utrka uvrštena je u jednu od deset najljepših u Hrvatskoj. Ove će godine natjecatelji moći birati između tri staze. One spremnije i iskusne trkače očekuje staza od 34 km sa 1.040 m uspona i isto toliko silaska (RED), a za sve ostale trkače, rekreativce i planinare tu je staza od 16 km s 415 m uspona i silaska (BLUE), te dodatna i najlakša staza od 10 km i 215 m uspona i silaska (GREEN). Staze će biti u potpunosti označene.

Start utrka bit će na Otoku mladosti prema sljedećem rasporedu:
• 10:00 START – 34 km
• 10:30 START – 16 km
• 11:00 START – 10 km

Sve aktivnosti održavat će se na Otoku mladosti.