model Prusa Mini

U Makerspace đurđevačke knjižnice stigao 3D pisač koji će obogatiti aktivnosti s djecom

Pisač je osiguran prijavom i ispunjavanjem svih uvjeta natječaja Instituta za razvoj i inovativnost mladih Croatian Makers

08:33h
0
Foto: djurdjevac.hr

U novi Makerspace đurđevačke knjižnice kojeg vrijedne knjižničarke polako opremaju od prošle godine stigao je novi 3D pisač, model Prusa Mini.

Pisač je osiguran prijavom i ispunjavanjem svih uvjeta natječaja Instituta za razvoj i inovativnost mladih Croatian Makers, a đurđevačke knjižničarke su sudjelovale i na edukaciji o korištenju pisača koja se održala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

– Budući da naša knjižnica redovito provodi aktivnosti s djecom koje podrazumijevaju rad na stjecanju STEM kompetencija, Institut za razvoj i inovativnost mladih, koji je nositelj ovog projekta, prepoznao je naš trud i rad i odlučio nas nagraditi 3D pisačem koji će dodatno obogatiti aktivnosti u radu s djecom. Iznimno se veselimo što ćemo uskoro predstaviti naš novi Makerspace te tako nastaviti i dalje razvijati STEM kompetencije – rekla je ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac, Bernarda Ferderber.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

čitam...